ΠΑΤΡΑ: Πάνω από 150 τόνοι ρούχα και υποδήματα

    Ημερομηνία:

    Περισσότεροι από 150 τόνοι μεταχειρισμένα ενδύματα και υποδήματα συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από τους μωβ κάδους που έχουν τοποθετηθεί σ’ όλη την Πάτρα. Το δίκτυο συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων με «Διαλογή στην Πηγή», λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, ενώ οι κάδοι είναι στιβαρής μεταλλικής κατασκευής και ο σχεδιασμός της θύρας απόρριψής των υλικών δεν επιτρέπει την εξαγωγή ρούχων από το εσωτερικό του κάδου.

    Η αποκομιδή του περιεχομένου των κάδων γίνεται κάθε εβδομάδα, ενώ σε πολύ λίγες περιπτώσεις κάποιοι δημότες έχουν αφήσει τα ρούχα γύρω από τον κάδο ή πάνω στο πορτάκι με αποτέλεσμα να εμφανιστούν ρούχα σκορπισμένα γύρω από τον κάδο.

    Και σε αυτή την περίπτωση η αποκομιδή γίνεται μόλις διαπιστωθεί το περιστατικό.

    «Είμαστε σίγουροι ότι όλο και περισσότεροι πατρινοί θα αξιοποιήσουν το δίκτυο συλλογής ρούχων και παπουτσιών και θα αυξηθούν οι ποσότητες που συγκεντρώνονται. Είναι μια ιδιαίτερη συμβολή στην πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος γιατί στην εποχή μας τα υλικά κατασκευής των ρούχων έχουν διάρκεια αποδόμησης πολλών ετών», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το βασικό πρόταγμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σήμερα

    Σε μια εποχή οριακής ρευστότητας, οικονομικής ασφυξίας, τεχνολογικού ελέγχου...

    Κοινή δήλωση Μητσοτάκη – Ζελένσκι για ειρήνη, ασφάλεια και ενεργειακή συνεργασία – Τα επτά σημεία της συμφωνίας Ελλάδας – Ουκρανίας

    Στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ζελένσκι στο Μέγαρο Μαξίμουβρέθηκαν η ενίσχυση της...

    Κρέατα: Γιατί αυξάνονται οι τιμές σε μοσχάρι, αρνί και χοιρινό

    Τι μοσχάρι, τι… χαβιάρι λένε πλέον αρκετοί καταναλωτές, θέλοντας με...

    Νίκος Πολυδερόπουλος για την εγκυμοσύνη της συντρόφου του: “Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Αναμένω”

    Ευτυχισμένος με το νέο κεφάλαιο που ετοιμάζεται να ανοίξει...