ΠΑΤΡΑ: Παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Κούκουνα

    Ημερομηνία:

    Οι Εκδόσεις Historia παρουσιάζουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Κούκουνα Διήμερον
    εν Θεσσαλονίκη. Σύγχρονο ταξιδιωτικό αφήγημα.

    Με αφορμή μια σύντομη περιήγηση στη Θεσσαλονίκη του σήμερα, το βιβλίο
    προτείνει μια εις βάθος συνομιλία με το παρελθόν. Εφαρμόζοντας με επιτυχία τις
    τεχνικές της λογοτεχνικής αφήγησης, ο συγγραφέας μεταφέρει τον αναγνώστη
    άλλοτε στην αρχαιότητα και τη βυζαντινή εποχή και άλλοτε στον εικοστό αιώνα,
    θίγοντας τα μεγάλα ζητήματα της ταυτότητας, της μετανάστευσης, της σχέσης με
    την εξουσία, της πίστης σε θεία και ανθρώπινα ιδανικά.

    ΠΑΤΡΑ: Παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Κούκουνα

    Ο Κωνσταντίνος Κούκουνας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1986. Σπούδασε φιλολογία
    στο Πανεπιστήμιο Πατρών και από το 2010 έζησε στην Ελβετία, όπου
    πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο
    της Λωζάννης, ως υπότροφος του ιδρύματος Lagonico. Στη συνέχεια, σπούδασε
    επίσης γερμανική φιλολογία και παιδαγωγικά στη Λωζάννη, ενώ εργάστηκε ως
    εκπαιδευτικός στην ελβετική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το πρώτο του λογοτεχνικό
    κείμενο, με τίτλο « Enseigner le grec ancien au 21 ème siècle » δημοσιεύθηκε το 2021,
    σε συλλογή κειμένων της Παιδαγωγικής Σχολής Λωζάννης με τίτλο Récits
    d’expérience. Έχει επίσης επιμεληθεί την έκδοση του βιβλίου του Γεωργίου Φραντζή
    Χρονικόν (Ariston Books, 2017) και έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε γαλλόφωνα
    περιοδικά. Από το 2022, εργάζεται ως εκπαιδευτικός και μεταφραστής στην Αθήνα.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Τραγωδία με άνδρα που πέθανε μετά από λιποθυμία

    Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 64χρονος έπειτα από...

    Οι 7 βραδινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπειθαρχία και κίνητρο

    Οι περισσότεροι θεωρούμε το ξεκίνημα της ημέρας ως το...

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...
    Best Shop