Πέρασαν 17 ημέρες, από την ημέρα που το δέκα μηνών βρέφος στην Ηλεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου με κατάγματα, δαγκώματα και παλαιότερα σημάδια και ακόμα δεν έχει βγει η απόφαση εάν πρόκειται για κακοποίηση ή παραμέληση.

Πού είναι το πρωτόκολλο διαχείρισης των παιδιών που φτάνουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία με σημάδια πιθανής κακοποίησης; Δεν έφτασαν οι έξι μήνες συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης -η οποία υπενθυμίζουμε ότι συστάθηκε μετά από παρέμβαση των γιατρών της Πάτρας Ανδρέα Ηλιάδη και Βασίλη Αλεξόπουλου- να το συντάξει;
Ποιος φέρει την ευθύνη που επί δέκα ημέρες το βρέφος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πύργου και δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές;
Ερωτήματα στα οποία οφείλονται έμπρακτες απαντήσεις, οι οποίες θα βάλουν τέλος στην απλή καταγραφή παιδιών-θυμάτων.
Οπως είναι γνωστό το παιδί φρουρείται από αστυνομικό. Αλλα η Εισαγγελία Πύργου δεν έχει καταλήξει ακόμη στο αν θα ασκηθούν διώξεις. Και ενώ οι γιατροί φωνάζουν για “κακοποίηση”, ο ιατροδικαστής άφησε “παράθυρο” για παραμέληση! Δηλαδή ότι το παιδί… παραμελήθηκε από τη μάνα και χτύπησε ή…. το δάγκωσαν τα αδέλφια του.


