Πάτρα: Περιορισμένη η διαθεσιμότητα σε καυσόξυλα

Ημερομηνία:

Αυξημένο ενδιαφέρον για καυσόξυλα καταγράφεται φέτος στην Πάτρα, με τη ζήτηση να είναι αισθητά μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον επιχειρηματία του κλάδου Χρήστο Πετρόπουλο που μίλησε στον MAX Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη.

Οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2024, από 100 έως 120 ευρώ το κυβικό, ανάλογα με το είδος του ξύλου (π.χ. πεύκο, οξιά, ελιά). Ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι η αγορά έχει κινηθεί από νωρίς, με πολλούς καταναλωτές να προμηθεύονται μεγαλύτερες ποσότητες για όλο τον χειμώνα, προκειμένου να αποφύγουν πιθανές μελλοντικές αυξήσεις.

Συνέστησε στους πολίτες να ελέγχουν την ποσότητα και την ποιότητα των ξύλων, τονίζοντας ότι ένα κυβικό δεν ξεπερνά τα 350 κιλά και πρέπει να είναι στεγνό για αποδοτική καύση. Παρά τη μειωμένη εισαγωγή ξύλων λόγω υψηλών μεταφορικών, η εγχώρια παραγωγή καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς, με τα καταστήματα να δηλώνουν επαρκώς προετοιμασμένα για όλη τη σεζόν.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Μιμή Ντενίση: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική

Το ενδεχόμενο να περάσει από τη σκηνή στον πολιτικό...

Πέτρος Κουσουλός: Το νέο ωράριο των «Αποκαλύψεων» φέρνει μετωπική με τον Ευαγγελάτο

Σε νέο τηλεοπτικό τοπίο μπαίνουν από αυτή την εβδομάδα...

Ντόρα Μακρυγιάννη: Ερωτευμένη με τον Νίκο Νομικό – Η γνωριμία στη Σχοινούσα

Μια νέα περίοδος φαίνεται να έχει ξεκινήσει στην προσωπική...

Νατάσα Θεοδωρίδου – Δέσποινα Βανδή: Έτσι ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο NOX με ένα βίντεο αλά Lady Gaga

Νατάσα Θεοδωρίδου και η Δέσποινα Βανδή ετοιμάζονται να ενώσουν...