ΠΑΤΡΑ: Πέθανε ο  Γιάννης Ανδρικόπουλος – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 91 ετών ο δημοσιογράφος – λογοτέχνης Γιάννης Ανδρικόπουλος. Ο εκλιπών, είχε εργαστεί και στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»  όπου για κάποιο χρονικό διάστημα είχε αναλάβει θέση αρχισυντάκτη, ενώ είχε πλούσιο συγγραφικό έργο.

    Ο Γιάννης Ανδρικόπουλος γεννήθηκε το 1930 στο Αίγιο και από την εφηβική του ηλικία ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία.

    Το 1954 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή “Αποχωρισμός” και μέχρι το 1968 εξέδωσε συνολικά οκτώ ποιητικές συλλογές. Παράλληλα, εξέδιδε την εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα “Φωνή του Αιγίου” (1954-1968).

    Το 1968 ξεκίνησε την έκδοση της εφημερίδας “Φωνή της Αχαΐας” η οποία ήταν μετεξέλιξη της “Φωνής του Αιγίου” και το περιοδικό “Φιλολογική Φωνή”.Την δεκαετία του ΄80 υπήρξε αρχισυντάκτης της εφημερίδας  “Πελοπόννησος”.

    Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ΄90 συνέγραψε 30 ποιητικές συνθέσεις και συλλογές και περισσότερες από 23 μελέτες και κριτικές.

    Με τη σύζυγό του Μαρία απέκτησαν δύο παιδιά, την Κατερίνα και την Αγγελική και ευτύχησαν να δουν εγγόνια και δισέγγονα.

    Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 23 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου. Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 11.15 π.μ..

     

    ΠΑΤΡΑ: Πέθανε ο  Γιάννης Ανδρικόπουλος - ΦΩΤΟ

     

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΑΔΕ: Έρχεται το αναβαθμισμένο TAXIS με φορολογική μνήμη για 100 χρόνια

    Ψηφιακό φάκελο για κάθε φορολογούμενο δημιουργεί η ΑΑΔΕ στο νέο Taxis, συγκεντρώνοντας...

    Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο διεθνές ερευνητικό έργο DCFlex του ινστιτούτου EPRI

    DCFlex: ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα συνδέουν την στοχαστική...

    Απάτες μέσω AI και κλοπή ταυτότητας – Τι πρέπει να προσέξετε

    Η απάτη που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη αντιπροσωπεύει πλέον πάνω από το 43% όλων...
    Best Shop