ΠΑΤΡΑ: Ποιοι “ξήλωσαν” την Ασφάλεια Δυτικής Αχαϊας ενώ… είχε τόσες επιτυχίες; “Βρωμάει” η δουλειά;

    Ημερομηνία:

    Απορίας άξιον. Εδώ και μερικά χρόνια το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας έχει «ταράξει τα νερά» στην ευρύτερη περιοχή. Η Υπηρεσία από τις μικρές επιδόσεις  στην καταπολέμηση του εγκλήματος, μπήκε στην πρώτη θέση των εξιχνιάσεων εγκλημάτων και κατάφερε ισχυρά πλήγματα «κόβοντας το βήχα» σε δεκάδες παραβατικές συμπεριφορές ατόμων που νόμιζαν ότι η περιοχή αποτελούσε «τσιφλίκι» τους.

    Όλα αυτά οφείλονται στην μεθοδική δουλειά της ηγεσίας του Τμήματος που συγκρότησαν πολύπειροι αξιωματικοί με πλούσια εμπειρία και κυρίως με διάθεση για δουλειά και πίστη στον όρκο τους.

    Όμως στην πορεία κάτι «χάλασε». Ως κεραυνός εν αιθρία και εκεί που το σύνολο της τοπικής κοινωνίας άρχισε να νοιώθει το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να αντικαταστήσει αυτή την ηγεσία.

    Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Ωστόσο την απάντηση την έχουν όσοι πήραν αυτή την απόφαση.

    Επισημαίνεται ωστόσο δια της λογικής πως όταν μία προσπάθεια που συνοδεύεται από μεγάλα «χτυπήματα» στο βαρύ έγκλημα, «αμείβεται» με μεταθέσεις,  στα ερωτήματα αυτά οφείλονται απαντήσεις. Και ιδιαίτερα για το ποιος πήρε την απόφαση να αποδιοργανώσει στην ουσία μία Υπηρεσία που «τρέχει με χίλια» και βάζει βαθιά το μαχαίρι σε συμφέροντα και βαρύ έγκλημα.

    Θυμίζουμε για όσους ξεχνούν εύκολα, πως μία  από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν  οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας ήταν η ταυτοποίηση των ατόμων που φέρονται να εκβίασαν, να απείλησαν και να προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε έμπορο που διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή.

    Οι εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία, σκοπό είχαν να υποχρεώσουν τον επιχειρηματία να μην προωθεί το εμπόρευμα του σε μικροπωλητές στην Αχαΐα και την Ηλεία, έτσι ώστε να αναγκάζονται οι αγοραστές να απευθύνονται σε επιχείρηση της Αθήνας.

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή των συναδέλφων τους από τμήματα της Αττικής και του Πειραιά, πραγματοποίησαν έρευνα και σε περιοχές της Αττικής κατάσχεσαν αντικείμενα και το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες και ανήκει, όπως διαπιστώθηκε, σε τρίτο άτομο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Χρυσό για τον Σωτήρη Μιχόπουλο στην Κορέα

    Μεγάλη επιτυχία για τον πρωταθλητή της Πάτρας Σωτήρη Μιχόπουλο καθώς...

    ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Αν δεν βρέξει τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο… θα υπάρξει πρόβλημα

    Στα ίδια με πέρσι, καταγράφονται τα υδατικά αποθέματα, για...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21-7-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΣΟΦΙΑ ΧΗΡΑ ΚΩΝ. ΤΡΑΧΑΝΗ ΕΤΩΝ 98 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...

    Χορός εκατομμυρίων για την πρώτη Bugatti Bolide παραγωγής

    Η Bolide δεν ήταν για τη Bugatti ακόμα ένα hypercar, αλλά ένα εξωτικό δημιούργημα αποκλειστικά...