Πάτρα: Πώς εξηγεί ο Δ. Πλέσσας τα μακάβρια ειδοποιητήρια – Η απάντηση του Αντιδημάρχου

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Ακαριαία η αντίδραση του αναπληρωτή δημάρχου, Διονύση Πλέσσα, ο οποίος είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοίκησης και Δημοτικής Κατάστασης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, μετά το θέμα που έβγαλε χθες στην επικαιρότητα η «Πελοπόννησος», για τα μακάβρια ειδοποιητήρια που αποστέλλει ο Δήμος Πατρέων και αφορούν οφειλές από κλήσεις, από τέλη ακαθάριστων εσόδων, τέλη παρεπιδημούντων, καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, από τέλη ελλιμενισμού, από Τέλη Ακίνητης Περιουσίας, Δημοτικό Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων χώρων, Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού, οφειλές από μισθώματα και οφειλές από τέλη κοιμητηρίων.

    Τα ειδοποιητήρια, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, στέλνονται αρκετές φορές σε πολίτες που έχουν πεθάνει! Ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που ατομικές ειδοποιήσεις οφειλών έχουν ανακρίβειες και λάθη.

    Ο κ. Πλέσσας έδωσε προχθές το βράδυ την απάντησή του (για τεχνικούς λόγους, δεν κατέστη να δημοσιευτεί χθες μαζί με το ρεπορτάζ), αλλά δημοσιεύεται σήμερα:

    Πάτρα: Πώς εξηγεί ο Δ. Πλέσσας τα μακάβρια ειδοποιητήρια - Η απάντηση του Αντιδημάρχου

    Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας

    «Η νομοθεσία υποχρεώνει τους δημοσίους υπόλογους που είναι ο/η προϊστάμενος/η του ταμείου και της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών να στέλνουν για όλους τους οφειλέτες μέχρι και δεσμεύσεις στην Εφορία προκειμένου να εισπραχτούν τα οφειλόμενα. Στην αντίθετη περίπτωση γίνεται καταλογισμός στους δύο αυτούς υπόλογους (πέραν της αποδιδόμενης παράβασης καθήκοντος) οι οποίοι οφείλουν μέσα στον πρώτο μήνα εκάστου έτους να στέλνουν τον απολογισμό τους, δηλαδή έκθεση για τους λόγους μη είσπραξης στο υπουργείο Εσωτερικών και στο ελεγκτικό συνέδριο το οποίο ενεργεί σύμφωνα με το ν.4820/21 και τις κατά κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων (ΚΕΔΕ) διατάξεις.

    Δυστυχώς υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις που αναφέρετε, για τις οποίες όμως η νομοθεσία προβλέπει ότι οι οφειλές των αποβιωσάντων συμπολιτών μας ακολουθούν τους κληρονόμους αυτών, οι οποίοι κληρονόμοι έρχονται στην αρμόδια υπηρεσία σε τέτοιες περιπτώσεις για τη ρύθμιση αυτών. Οι δημόσιοι αυτοί υπόλογοι που ελέγχονται από το ελεγκτικό συνέδριο εξέτασαν ακόμα και τη δυνατότητα μέσω ΑΑΔΕ και από κάθε αρχή της γενικής κυβέρνησης (για να μην προκύπτουν τέτοια ζητήματα) όπως αναφέρεται μια τέτοια δυνατότητα στο ν.5027/2023 άρθρο 39 παρ.1 να αναζητά επιπρόσθετα στοιχεία για τον οφειλέτη όμως εκ της φύσεως του ζητήματος καθίσταται αρκετά δύσκολο, ουσιαστικά αδύνατο, ενώ η διασύνδεση με το ληξιαρχείο είναι επισφαλής διότι οι νόμιμοι κληρονόμοι δεν εμφανίζονται εκεί αλλά στην ΑΑΔΕ».

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    NASA: Αυτός είναι ο πλανήτης στον οποίον μάλλον υπάρχουν εξωγήινοι

    Για αιώνες, οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν είμαστε μόνοι στο...

    Κακάο: 11.700 δολάρια ο τόνος

    Η μεγάλη άνοδος των τιμών του κακάο διεθνώς αναγκάζει...
    Best Shop