Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα έρχονται αυξήσεις στο ψωμί και στα είδη αρτοποιίας, παρά την προσπάθεια που κάνουν οι φούρνοι για να συγκρατήσουν τις τιμές.
Όμως η εκτόξευση δεκάδων ειδών που έχουν να κάνουν με την πρώτη ύλη για την παραγωγή του ψωμιού, ανεβάζει το κόστος και οδηγεί τους αρτοποιούς σε μία αύξηση της τάξεως του 10% με 15%.
Για παράδειγμα το μισό κιλό ψωμί θα ανέβει από τα 60 λεπτά στο 1 ευρώ, ενώ το κουλούρι Θεσσαλονίκης από τα 50 και στα 60 με 70 λεπτά. Ανάλογες αυξήσεις έρχονται στην τυρόπιτα, στα σφολιατοειδή, στα κρουασάν και στα γλυκίσματα. Οι φούρνοι έχουν απορροφήσει εδώ και χρόνια αρκετές ανατιμήσεις όπως για παράδειγμα αυτές στη μαγιά και στο αλεύρι, όμως αυτή τη φορά δεν αντέχουν.