ΠΑΤΡΑ: Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ;

    Ημερομηνία:

    του Αχιλλέα Ροδίτη

    Απαιτείται κι άλλος χρόνος για να είναι όλα έτοιμα και να «ανοίξει» επισήμως τις «πύλες» του ο νέος, υπερσύγχρονος, σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, στην οδό Νόρμαν. Το «στολίδι», (γιατί τέτοιο θα ‘ναι), ήταν να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του καλοκαιριού όμως απαιτήθηκε κι άλλος χρόνος.

    Σε νεότερη επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Ανδρέα Μανωλόπουλο, έγινε η ενημέρωση ότι υπάρχει ανάγκη για λίγη ακόμα υπομονή.

    Είναι προφανές και απολύτως αναμενόμενο και εξηγήσιμο το ότι για ένα τόσο μεγάλο έργο, που δικαίως θα είναι «πρώτη είδηση» για την πόλη, ο χρόνος που αρχικά υπολογίζεται ποτέ δεν αρκεί.

    Πάντα θα απαιτηθεί μεγαλύτερη διάρκεια, αν πράγματι ο στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι που να είναι άψογο και στην παραμικρή του λεπτομέρεια. Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ένα δημόσιο έργο, όπως ένα μικρό λιμάνι. Είναι έργο όμως που γεννήθηκε μέσα από το όραμα του κου Μανωλόπουλου, μέσα από προσπάθειες ετών, μέσα από «θυσίες» όλων των μελών του κλάδου, των ιδιοκτητών του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας. Κι είναι έργο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ! Και μόνο αυτό αρκεί για να αντιληφθούμε το μέγεθος. Χώρια απ’ το ότι θα πρόκειται για τον πιο σύγχρονο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στην Ελλάδα!

    Ο Αν. Μανωλόπουλος με τον Αρχιτέκτονα Γ. Πανταζόπουλο (1)
    Ο Αν. Μανωλόπουλος με τον Αρχιτέκτονα Γ. Πανταζόπουλο

    Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η «Πολιτεία» αφιέρωσε δύο σελίδες για αυτόν τον νέο σταθμό, με φωτογραφίες τραβηγμένες από εργάτες ενώ δουλεύουν, από κάθε σπιθαμή και κάθε όροφο του νέου σταθμού και παλαιού κτιρίου των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Αλλά και από τον υπεύθυνο Αρχιτέκτονα Γ. Πανταζόπουλο ο οποίος κατόρθωσε να κάνει κάτι τεχνικά ιδιαίτερο και απίστευτα δύσκολο, μεταμορφώνοντας ένα κτίσμα του προπερασμένου αιώνα σε έναν σύγχρονο σταθμό λεωφορείων. Είναι  φωτογραφίες που οσονούπω θα δημοσιεύσουμε ξανά, αφού ολοκληρωθεί πλήρως το έργο.., ακριβώς για να δείξουμε το «πριν» και «μετά».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πέθανε ο άντρας της Νόρας Κατσέλη, Νάσος Καλογερόπουλος

    Βαρύ πένθος έπεσε στην οικογένεια της Νόρας Κατσέλη, καθώς...

    Πάτρα: Με αίματα πήγε στο φαρμακείο ο 16χρονος που μαχαιρώθηκε! Τι είπε ο 17χρονος στον ανακριτή

    Ενα βίντεο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία δείχνει επακριβώς τι...

    Δυτική Ελλάδα: Ενας χρόνος από την ημέρα που χάθηκαν τα δύο αδέλφια

    Ενας χρόνος συμπληρώνεται απο το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη...

    Παραδόθηκαν από την Περιφέρεια δύο απινιδωτές στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστών Αχαΐας

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη...