Πάτρα: Πού μπορεί να φτάσει η τιμή του παραδοσιακού οβελία το Πάσχα;

    Ημερομηνία:

    Πιο ακριβό από το περσινό Πάσχα αναμένεται να είναι το αρνί.  

    Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η τιμή του αρνιού ενδέχεται φέτος να ξεπεράσει τα 14 ευρώ, γεγονός που τρομάζει τους επαγγελματίες εμπόρους κρεάτων που προσπαθούν να συγκρατήσουν όλο αυτό το διάστημα την αυξητική τάση που έχει το κρέας.

    Η αρνητική συγκυρία πάνω στην προσπάθεια αυτή που κάνουν είναι ότι φέτος το Πάσχα των Καθολικών πέφτει μια εβδομάδα σχεδόν νωρίτερα από το Πάσχα το δικό μας (πέφτει συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου), κάτι που μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην τιμή του στην ελληνική αγορά.

    Κι αυτό γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των αρνιών πρόκειται να εξαχθούν στην Ιταλία, πριν κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για έλλειψη του, άρα και ανεβάζοντας την τιμή για τους Έλληνες που θα θελήσουν να τηρήσουν την παράδοση και να σουβλίσουν τον οβελία.

    Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αυξήσεις που παραμένουν στις ζωοτροφές, την ακρίβεια που υπάρχει γενικότερα, αλλά και το ότι ο νόμος της αγοράς θέλει κάθε είδος που έχει μια ζήτηση να ανεβαίνει τιμολογιακά, είναι στοιχεία που θα παίξουν τον ρόλο τους.

    Πάντως, το πού μπορεί να φτάσει η τιμή του αρνιού αυτό είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Για την ώρα η τιμή του αρνιού στα κρεοπωλεία της Πάτρας και στο λιανικό εμπόριο κρεάτων είναι στα 12 ευρώ.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Black Friday και Cyber Monday 2025: Οι ημερομηνίες – «κλειδιά» για τους καταναλωτές

    Η φετινή Black Friday 2025 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή...

    Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων: ιδεολογία vs καιροσκοπισμός

    του Κώστα Σβόλη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πάτρα Ενωμένη” Η...

    «Θα παντρευόμουν τη Φαίη Σκορδά αλλά δε μου αρέσει, δεν είναι κάτι ουάου»

    «Χείμαρρος» σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.  Καλεσμένος στη διαδικτυακή εκπομπή...

    Πάτρα: Απίστευτος οδηγός! Πέρασε διαγώνια την Πλ. Γεωργίου… και μπήκε πεζόδρομο! ΒΙΝΤΕΟ

    Οδηγός ΙΧ το πρωί της Τρίτης μπήκε σαν κύριος...