ΠΑΤΡΑ: Πρεμιέρα για το νέο εμβόλιο

    Ημερομηνία:

    Πρεμιέρα κάνει την Δευτέρα και στην Αχαΐα το νέο εμβόλιο της Astra Zeneca κατά του κορωνοϊου για την ηλικιακή ομάδα 60-64, ενώ την «σκυτάλη» παίρνουν τα Κέντρα Υγείας Χαλανδρίτσας και Άνω Πόλης Πατρών τα οποία εντάχθηκαν στην εμβολιαστική γραμμή του σχεδίου «Ελευθερία».

    Η πλατφόρμα για  τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας άνοιξε την Τετάρτη, ενώ σήμερα ανοίγει το σύστημα για να προγραμματίσουν ραντεβού και οι πολίτες από 75 έως 79 ετών οι οποίοι θα κάνουν το γνωστό εμβόλιο της Phizer.

    Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, έχουν παραλειφθεί οι πρώτες 45.000 δόσεις του εμβολίου της Astra Zeneca και οι πρώτοι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο αυτό στη χώρα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ενώ σταδιακά αναμένεται αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων.

    Όπως έχει ενημερώσει ο κ. Θεμιστοκλέους, στόχος είναι να ενεργοποιηθούν άμεσα 750 εμβολιαστικά κέντρα τον Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων από 60 έως 64 και από 75 έως 79, οι οποίοι ανέρχονται περίπου σε 1 εκατομμύριο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο άνθρωπος πίσω από την εκτόξευση του YouTube: CEO της χρονιάς ο Ινδός Νιλ Μόχαν

    Το YouTube έκλεισε φέτος αισίως είκοσι χρόνια ύπαρξης. Χρόνια...

    Στην Λίμνη Στράτου, στο Αγρίνιο, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Θαλασσίου Σκι του 2026

    Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στην διοργάνωση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων...

    «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» – Χριστουγεννιάτικος τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά

    Εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια, ο ΑΝΤ1 αποτελεί...

    Ώρα για… Φραπέ! Σήμερα στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γιώργος Ξυλούρης

    Έφτασε τελικά η ώρα για την πολυσυζητημένη εξέταση του αγροτοσυνδικαλιστή...