Πάτρα: Προσλήψεις αιματολόγων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ζητούν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία

    Ημερομηνία:

    Από τη δεκαετία του ’80 λειτουργεί Μονάδα Μεσογειακής αναιμίας (ΜΜΑ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγιά η Βοήθεια”.

    Η μονάδα αυτή περιθάλπει πάνω από 250 θαλασσαιμικούς ασθενείς, ασθενείς με Δρεπανοκυτταρική νόσο, καθώς κι άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

    Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία:

    “Μεταγγισιοεξαρτώμενοι και μη βρισκόμαστε κάτω από την επίβλεψη γιατρών αιματολόγων. Ως χρονίως πάσχοντες και λόγω των επιπλοκών που η φύση της ασθένειάς μας επιφέρει, έχουμε την ανάγκη παρακολούθησης κι από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Οι αιματολόγοι της Μ.Μ.Α. στο ΠΓΝΠ σε συνεργασία με γιατρούς καρδιολόγους, ενδοκρινολόγους, ηπατολόγους μάς παρέχουν όλες αυτές τις δεκαετίες υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, συντελώντας στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής μας.

    Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια με τη συνταξιοδότηση γιατρών έχουν παρουσιαστεί κενά στη Μ.Μ.Α. σε αιματολόγους. Η συνταξιοδότηση στο εγγύς μέλλον άλλων 2 γιατρών αιματολόγων θα επιτείνει αυτό το πρόβλημα. Η αποψίλωση της μονάδας μας σε ιατρικό προσωπικό κάνει εμάς και τις οικογένειές μας να αγωνιούμε για την υγεία και τις ζωές μας, καθώς και για το μελλοντικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    Ως ΑΣΠΠΑΜΑ καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προκηρύξει άμεσα 3 θέσεις γιατρών αιματολόγων για τη μονάδα μας. Ζητάμε επίσης από όλους τους βουλευτές Αχαΐας να σταθούν στο πλευρό μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προάσπισης της υγείας και της ζωή μας”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

    Ο Γιάννης Νταλιάνης έχει βαπτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και σε συνέντευξή του στην...

    Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

    Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες...

    Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας και δεν είναι τα Γιάννενα

    Η Ελλάδα, γνωστή για τα ηλιόλουστα τοπία και τις...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...