Πάτρα: Προσλήψεις αιματολόγων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ζητούν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία

    Ημερομηνία:

    Από τη δεκαετία του ’80 λειτουργεί Μονάδα Μεσογειακής αναιμίας (ΜΜΑ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγιά η Βοήθεια”.

    Η μονάδα αυτή περιθάλπει πάνω από 250 θαλασσαιμικούς ασθενείς, ασθενείς με Δρεπανοκυτταρική νόσο, καθώς κι άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

    Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία:

    “Μεταγγισιοεξαρτώμενοι και μη βρισκόμαστε κάτω από την επίβλεψη γιατρών αιματολόγων. Ως χρονίως πάσχοντες και λόγω των επιπλοκών που η φύση της ασθένειάς μας επιφέρει, έχουμε την ανάγκη παρακολούθησης κι από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Οι αιματολόγοι της Μ.Μ.Α. στο ΠΓΝΠ σε συνεργασία με γιατρούς καρδιολόγους, ενδοκρινολόγους, ηπατολόγους μάς παρέχουν όλες αυτές τις δεκαετίες υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, συντελώντας στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής μας.

    Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια με τη συνταξιοδότηση γιατρών έχουν παρουσιαστεί κενά στη Μ.Μ.Α. σε αιματολόγους. Η συνταξιοδότηση στο εγγύς μέλλον άλλων 2 γιατρών αιματολόγων θα επιτείνει αυτό το πρόβλημα. Η αποψίλωση της μονάδας μας σε ιατρικό προσωπικό κάνει εμάς και τις οικογένειές μας να αγωνιούμε για την υγεία και τις ζωές μας, καθώς και για το μελλοντικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    Ως ΑΣΠΠΑΜΑ καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προκηρύξει άμεσα 3 θέσεις γιατρών αιματολόγων για τη μονάδα μας. Ζητάμε επίσης από όλους τους βουλευτές Αχαΐας να σταθούν στο πλευρό μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προάσπισης της υγείας και της ζωή μας”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σία Κοσιώνη: «Ο Ιανουάριος ήταν δύσκολος αλλά τα καταφέραμε» έγραψε για την περιπέτεια υγείας της

    Η Σία Κοσιώνη αναρρώνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο και όπως φαίνεται μετράει...

    Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Νεαρός άνδρας εντοπίστηκε νεκρός

    Συναγερμός σήμανε την Κυριακής 01.02.2026, για σορό που εντοπίστηκε από περαστικό...

    Εκτεταμένες κατολισθήσεις στην Πηνεία – Προβλήματα σε οικισμούς και αγροτικό οδικό δίκτυο

    Σοβαρά προβλήματα από κατολισθήσεις και φθορές στο οδικό δίκτυο καταγράφονται σε...

    Το Καλέντζι Αχαΐας στις 8 περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

    Νέα δεδομένα για το ύψος βροχής που έπεσε μόλις μέχρι το...