ΠΑΤΡΑ: Προβληματισμός στην αγορά για την άνοδο τιμών στα τρόφιμα

    Ημερομηνία:

    Η εκτόξευση των τιμών στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης που έρχεται εξαιτίας της αύξησης της ενέργειας και των καυσίμων, αναμένεται να επηρεάσει σε αρνητικό βαθμό την κίνηση των  καταστημάτων, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την εμπορική τους δυναμική.

    Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς ο καταναλωτής με την νοοτροπία που έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια, αγοράζει κυρίως τα είδη πρώτης ανάγκης, δηλαδή τρόφιμα και είδη υγιεινής, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα.

    Με τις αυξήσεις που έρχονται στα τρόφιμα μειώνεται έτσι το περίσσευμα του, με αποτέλεσμα να έχει ακόμα λιγότερες δυνατότητες για να αγοράσει ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη που έχουν να κάνουν κυρίως με τα εμπορικά καταστήματα. Πάντως οι ανατιμήσεις στις βιτρίνες των μαγαζιών δεν αναμένεται να κυμανθούν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, με τις αυξήσεις να κινούνται στο 5% και 7%.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η CEO – θρύλος: Κάτι που έκανε παιδί τη μετέτρεψε στην ισχυρότερη γυναίκα του επιχειρείν

    1η Οκτωβρίου 2006 Η Indra Nooyi γίνεται διευθύνουσα σύμβουλος της...

    Λευκάδα: Σκάφος προσάραξε σε αβαθή – Επιχείρηση του Λιμενικού

    Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

    Τραγωδία στο Νιου Τζέρσεϊ: 17χρονη Ελληνίδα και η φίλη της νεκρές σε τροχαίο

    Θρήνος επικρατεί στην ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ μετά τον τραγικό θάνατο...

    Αχαΐα: Συνελήφθη μαθητής μέσα σε Λύκειο με σουγιά – Χειροπέδες και στον 18χρονο που του τον έδωσε

    Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε Λύκειο στην Κάτω Αχαΐα,...