ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ένας αγωνιστής δικηγόρος – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος, Γιάννης Βελόπουλος. Ο εκλιπών με τη σύζυγό του Τζουλιέττα, απέκτησαν τρια παιδιά, την Αγγελική, την Ανδριάνα και τον Βασίλη, ενώ ευτύχησε να χαρεί και δυο εγγόνια.

    Άρχισε τη δικηγορία, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, έχοντας πάντα ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

    Στη διάρκεια της δικτατορίας, ανέπτυξε αγωνιστική δράση κατά του καθεστώτος, με αποτέλεσμα να εκτοπισθεί στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων, που θεωρείτο εκτός του αστικού ιστού της πόλης. Με άλλους συναδέλφους του, δικηγόρους, συνέτασσαν κείμενα κατά της δικτατορίας, υπερασπιζόμενοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, που είχαν συλληφθεί και διωχθεί. Ο Γιάννης Βελόπουλος, αδελφός του γνωστού οικολόγου, Βλάση Βελόπουλου, ολοκλήρωσε την διαδρομή της ζωής του ως υπεύθυνος πολίτης και ακέραιος άνθρωπος.
    Υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας, με μακρά και πολυσήμαντη προσφορά στην δημόσια ζωή, τόσο στον ∆ικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του αείμνηστου ∆ημάρχου Θόδωρου Άννινου.

    Η μετριοπάθεια, το ήθος του, καθώς και το αδιάκοπο ενδιαφέρον του για κοινωνική δικαιοσύνη, προσδιόριζαν πάντα κάθε του πράξη.
    Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας
    Αλεξιωτίσσης.

    ΠΑΤΡΑ: "Εφυγε" ένας αγωνιστής δικηγόρος - ΦΩΤΟ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Δείτε πώς γινόταν πεντακάθαρη κάθε πρωί η πόλη – Τόνοι σκουπιδιών μαζεύτηκαν – Βιντεο και φωτο

    Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Πατρέων καθάριζαν την πόλη...

    Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αχαϊας σε δύο έρευνες για αγνοούμενους – φωτο

    Η ΕΟΔ Αχαΐας την Παρασκευή 20/2 έπειτα από αίτημα...

    Δείτε βίντεο: Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού ήταν παντού στην Πάτρα – Δείτε πώς επενέβαιναν

    Για μία ακόμη χρονιά στο Καρναβάλι, οι Σαμαρείτες του...

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....