flamis.gr

ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” μία υπέροχη γυναίκα, μία εθελόντρια που υπηρετούσε τον άνθρωπο

Στον κατάλογο με τα θύματα της πανδημίας αναγράφηκε ένα ακόμα αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας. Η Μαρία (Μαίρη) Φιλιππάτου – Ράπτη απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών, μετά από ενάμιση μήνα νοσηλείας στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ.

Ολο αυτό το διάστημα, ο σύζυγός της Γιώργος Ράπτης, τα παιδιά της Νικόλαος και Αθανασία, όπως και η ευρύτερη οικογένειά της και το φιλικό της περιβάλλον βρίσκονταν νοερά στο πλευρό της, λόγω των συνθηκών, με την ελπίδα του ακούσματος ενός καλού νέου.

Δυστυχώς το βράδυ της Δευτέρας απεβίωσε σε κλίνη της γενικής ΜΕΘ του ΠΓΝΠ όπου νοσηλεύονταν μετά την αρνητικοποίησή της από τον κορονοϊό.

Η Μαρία Ράπτη ήταν ένα πρόσωπο ευρέως γνωστό στην τοπική κοινωνία. Είχε γεννηθεί στο Αίγιο στο πλαίσιο υπερπολύτεκνης (11 μέλη) και ιδιαίτερα αγαπημένης οικογένειας. Ηταν αδελφή του πρώην αντινομάρχη Δημήτρη Φιλιππάτου.

Ηταν απόφοιτη της Σχολής Σχεδιαστών και εργάστηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στο στρατόπεδο της ΜΟΜΑ ως σχεδιάστρια τεχνικού σχεδίου όπου άνοιξαν τους δρομους σε όλη την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Αργότερα μετατάχθηκε στο ΚΕΤΧ όπου εργάστηκε έως τη συνταξιοδότησή της.

Ως άνθρωπος ήταν ιδιαίτερα αγαπητή. Τη στόλιζαν η ευγένεια, η απλότητα, η προσφορά. Ο λόγος της μεστός και ουσιαστικός.

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ

Ηταν από τις δραστήριες εθελόντριες του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ». Σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου ήταν παρούσα και πρόσφερε από καρδιάς. Εργάζονταν με πάθος, ζωντάνια και κέφι σαν μικρό κοριτσάκι. Στεκόταν ατελείωτες ώρες πίσω από τον πάγκο των παζαριών του Συλλόγου και εξυπηρετούσε τους επισκέπτες του.

«Είμαι διαθέσιμη να βοηθήσω σε ότι θέλετε. Δεν με απασχολεί η κούραση αλλά να βοηθήσουμε τα παιδιά που πάσχουν και τις οικογένειές τους» συνήθιζε να λέει στα μέλη του τοπικού παραρτήματος της «ΦΛΟΓΑΣ».

«Η οικογένεια της ”ΦΛΟΓΑΣ” θρηνεί μία αγαπημένη φίλη της. Η Μαίρη ήταν μία από τις πιο δραστήριες εθελόντριές μας όπως και η κόρη της Αθανασία. Στην κυριολεξία πρόσφερε τον εαυτό της στις ανάγκες του Συλλόγου. Δεν σκέφτονταν κόπο και χρόνο. Οπου υπήρχε χώρος για να προσφέρει ήταν πάντα διαθέσιμη και έτρεχε κοντά μας ακούραστη και διαθέσιμη. Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Πάντα θα αισθανόμαστε ότι την έχουμε ανάμεσά μας. Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγό της και τα παιδιά της» αναφέρει εκ μέρους του παραρτήματος Πάτρας της «ΦΛΟΓΑΣ» η εκπρόσωπος Τασία Παπαϊωάννου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ 

Η οικογένεια της Μαίρης Ράπτη ευχαριστεί όλο το προσωπικό της Κλινικής Κορονοϊού (ΩΡΛ) του ΠΓΝΠ, όπως και της ΜΕΘ Κορονοϊού απ’ όπου βγήκε νικήτρια, καθώς και της Γενικής ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, όπου νοσηλεύτηκε μετά τις επιπλοκές που εμφάνισε. Σε όλα τα στάδια της νοσηλείας της γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό τις πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες δίνοντας αγώνα για να την κρατήσουν στη ζωή.

Η ΚΗΔΕΙΑ     

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο Λεύκας Πατρών.

Η οικογένειά της παρακαλεί αντί στεφάνων να κατατεθούν στη μνήμη της χρήματα για την ενίσχυση του πολύπλευρου έργου της «ΦΛΟΓΑΣ».

Πελοπόννησος

Comments are closed.