ΠΑΤΡΑ: “Έφυγε” στα 44 ο Βασίλης Τοκάκης

    Ημερομηνία:

    Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός επικοινωνιολόγος, Βασίλης Τοκάκης έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. 

    Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε γνωστούς και φίλους αφού δεν έκρυψε ούτε στιγμή το σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά τον άνισο αγώνα που έδινε για να το ξεπεράσει.

    Από την πρώτη στιγμή – με συμπαραστάτες την οικογένειά του – έκανε γνωστό το πρόβλημα υγείας, ενώ συχνά επικοινωνούσε νέα για την πορεία της υγείας του. Μάλιστα δεν δίστασε να γράψει και βιβλίο με τις σκέψεις και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε, από την πρώτη μέρα που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο του, «Άνοιξη μυαλού», των εκδόσεων Key Books με το εξώφυλλο εικονογραφημένο από την κόρη του, τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα δίνονται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

    Μέχρι και την τελευταία στιγμή συγκλόνιζε με τον τρόπο που αντιμετώπιζε την κατάστασή του, ενώ η ασθένεια δεν τον λύγισε ούτε μια φορά.

    «Νιώθω πιο άτρωτος και πιο δυνατός από ποτέ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίζουμε πράγματα και δυσκολίες», δήλωσε σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90,1 με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του, μόλις πριν λίγους μήνες. «Δεν πρέπει να σταματάμε. Πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα και να δίνουμε λύσεις και όχι να βλέπουμε εμπόδια».

    Όπως χαρακτηριστικά είπε, μια Δευτέρα πρωί σηκώθηκε, και μια εβδομάδα μετά βρισκόταν στο χειρουργείο με καρκίνο στον εγκέφαλο. Ενώ σχετικά με το βιβλίο του, δήλωσε πως «το μήνυμα του βιβλίου είναι ότι ο καρκίνος είναι εδώ, υπάρχει ένας γύρω μας».

    Ο Βασίλης Τοκάκης ήταν ένα από τα φωτεινά μυαλά της χώρας, ένας επιστήμονας με πλούσιο βιογραφικό. Γεννημένος το 1977, πατέρας δύο παιδιών, ήταν διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από το πλούσιο ακαδημαϊκό του έργο, έχει εργαστεί στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

    Μέχρι που στις 12 Νοεμβρίου 2019, η λαμπρή αυτή πορεία απειλήθηκε να διακοπεί, όταν ο Βασίλης Τοκάκης διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο. Στις 18 Νοεμβρίου του 2019 χειρουργήθηκε για πρώτη φορά και από την επόμενη μέρα αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια την εμπειρία της θεραπείας του, μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αφηγήσεις του είχαν συναρπάσει και συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους, που μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του άντλησαν κουράγιο και πίστη για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της δικής τους ζωής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κένυα: Ο πρόεδρος Ρούτο ζητά από την αστυνομία να πυροβολεί «στα πόδια» τους διαδηλωτές που βιαιοπραγούν

    Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο είπε σήμερα ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει...

    Συμβούλιο Ασφαλείας: Η Ελλάδα καταδικάζει τις κατάφωρες επιθέσεις των Χούθι και ζητεί άμεση παύση της βίας – Βίντεο

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Υεμένη η...

    Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Sold out Μπέζος – Δαδακαρίδης με τις «Αινιγματικές Παραλλαγές» – ΦΩΤΟ

    Το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας γέμισε ασφυκτικά για δύο...

    Κομισιόν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τους εμπορικούς δασμούς

    Η Κομισιόν αποδέχθηκε τη νέα καταληκτική ημερομηνία της 1ης Αυγούστου, παρότι...