ΠΑΤΡΑ: “Κάρφωσαν” την πόρτα του ΕΦΚΑ και απέκλεισαν την Κορίνθου – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Mε 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα και συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας  ο κλάδος των οικοδόμων κινητοποιείται για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Στην Πάτρα συγκεντρώθηκαν στο  κεντρικόι κτίριο του ΕΦΚΑ στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη όπου απέκλεισαν την είσοδο με “κόντρα πλακέ” πάνω στο οποίο έγραψαν συνθήματα, ενώ ανάρτησαν μεγάλο πανό στην πρόσοψη.

    Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση, διεκδικούν: «Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στον κλάδο με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης.
    Κατώτερο μεροκάματο: εργάτη 50 € – βοηθού 53 € – τεχνίτη 56 €, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου (τριετίες, προσαυξήσεις).
    Την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
    Την οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων.
    Να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις για τη λήψη του εποχικού επιδόματος από περισσότερους οικοδόμους & εργαζόμενους στις Κατασκευές.
    «Να μείνει στα χαρτιά» ο νόμος – έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της Απεργίας».

    GLEARNET

    Επίσης αναφέρουν πως: «Με την υπογραφή ΣΣΕ θα έχουμε στα χέρια μας ένα ισχυρό όπλο για να βελτιώσουμε με την παρέμβαση μας τους όρους δουλειάς μέσα στα εργοτάξια και στους χώρους δουλειάς.

    Ο αγώνας των εργαζομένων στην «efood» απέδειξε ότι όταν οι εργάτες βγουν στο δρόμο του αγώνα τότε πάει περίπατο η λογική που λέει ότι «τίποτα δεν γίνεται», ότι «αυτοί θα τα περάσουν όλα τα μέτρα, ό,τι κι αν κάνουμε εμείς οι εργάτες».

    Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι, όταν εμείς οι εργαζόμενοι αποφασίσουμε να αγωνιστούμε, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει».

     

    ΠΑΤΡΑ: "Κάρφωσαν" την πόρτα του ΕΦΚΑ και απέκλεισαν την Κορίνθου - ΦΩΤΟ ΠΑΤΡΑ: "Κάρφωσαν" την πόρτα του ΕΦΚΑ και απέκλεισαν την Κορίνθου - ΦΩΤΟ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Welcome to UP 2025: Magic Bus Patras Tour – Μια ξενάγηση στην πόλη από ψηλά! Τα δρομολόγια των open buses

    Το Welcome to UP 2025 powered by ΔΕΗ προσκαλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να γνωρίσουν την...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από κλειστό κύκλωμα: Ετσι έκλεψαν το κοσμηματοπωλείο

    Απίστευτο θράσος και κινηματογραφική ακρίβεια επέδειξε συμμορία διαρρηκτών, που...

    Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Οριακή η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα Πάτρας (Αγίου Αλεξίου)»

    «Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η πλήρης αδυναμία του εν θέματι...

    Δυτική Ελλάδα – Τραγωδία – Βρέθηκε νεκρή γυναίκα μέσα σε αυλάκι!

    Νεκρή βρέθηκε μια 65χρονη γυναίκα να επιπλέει στον αύλακα...