ΠΑΤΡΑ: “Λεηλατούσαν” από το Καστρίτσι μέχρι το Σαραβάλι!

    Ημερομηνία:

    Το δρόμο για τη φυλακή πήρε το ένα από τα μέλη της συμμορίας που σύμφωνα με την Ασφάλεια ενέχεται στη διάπραξη 14 κλοπών και μιας ληστείας στην Πάτρα.

    Οι άλλοι τρεις που συνελήφθησαν με εντάλματα του Ανακριτή Πατρών θα απολογηθούν μεθαύριο, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρία φερόμενα μέλη της συμμορίας, από τα οποία τα δύο είναι έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα.

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, διαρρήξεις και ληστεία, σε οικίες, επιχειρήσεις και αγροκτήματα.

    proliptikes

    Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις άνδρες, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, που έχει οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία κατά συναυτουργία και εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή.

    ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ

    Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από 05/06/2022 έως και 12/10/2022, στις περιοχές του Κάτω Καστριτσίου, των Μποζαϊτίκων, του Προαστίου, του Ρίου και του Σαραβαλίου Πατρών, με διαφορετική σύνθεση σε κάθε περίπτωση, διέπραξαν 14 κλοπές – διαρρήξεις, ιδίως μεταλλικών αντικειμένων, οικοδομικών υλικών και εργαλείων από οικίες, σε σπίτια, επιχειρήσεις και αγροκτήματα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος 156.420 ευρώ.

    Επιπλέον, στις 21 Οκτωβρίου του 2022 στο Κάτω Καστρίτσι, δύο από τους κατηγορούμενους αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν σίδερα και αλουμίνια αξίας 1.000 ευρώ, από αγρόκτημα και απείλησαν με σιδερόβεργες τον κάτοχό τους.
    Στην πλειοψηφία των κλοπών οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις περιουσίες των παθόντων, με την προκληθείσα ζημία να υπερβαίνει σε ορισμένες των περιπτώσεων, τη χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα 7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ μετά τις 9 το βράδυ

    Η ορθότητα των αποφάσεών μας, εξαρτάται άμεσα με τον...

    Σπαγγέτι με χταπόδι, κουκουνάρι και σταφίδες

    Υλικά 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2...

    Λίμπιντο: Τips που «ξεκλειδώνουν» ανεξερεύνητες επιθυμίες και οδηγούν σε οργασμό

    Οι γκουρού του σεξ έχουν προειδοποιήσει ότι μια συχνά...

    ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ: Παρουσίαση βιβλίου για τον Κ.Π. Καβάφη στην Πάτρα

    Οι εκδόσεις Opportuna παρουσιάζουν στην Πάτρα τον συλλογικό τόμο...