Σε ανοικτή επιστολή οι Σύλλογοι και φορείς του Ανατολικού Τομέα Δήμου Πατρέων αναφέρουν:
Προς το Πανεπιστήμιο Πατρών
Κοινοποίηση:
Δήμο Πατρέων
Δημοτικές Παρατάξεις
Βουλευτές νομού Αχαΐας
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Πρυτανικό Συμβούλιο
κ. Πρύτανη
Ακούσαμετη συνέντευξή σαςστο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ», στις 31/10/24 όπου προτείνατε, για πολλοστή φορά, την παραχώρηση μέρους της έκτασης του Πανεπιστημίου στο Ριγανόκαμπο για τη δημιουργία κυνοτροφείου!
Σας θυμίζουμε ότι η έκταση, παρεχωρήθη στο Πανεπιστήμιο με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το 1981, μετά από αίτησή του, στην οποία επικαλείτο απόφαση της Συγκλήτου (αρ.48 της 15.01.1976) με την οποία αποφάσισε «τη δημιουργία πυρηνικών εργαστηρίων εις τον χώρονγνωστοποιήσασα τούτο εις την Διοίκησιν (αρ.εγγρ. 247/Φ/17,01,1976 προς Νομαρχία Αχαΐας)», και λόγω της « εμμονής του Πανεπιστημίου εις την χρησιμοποίησιν της παραχωρηθείσης εκτάσεως προς ανέγερσιν βοηθητικών Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων».
Να φιλοξενεί έναν παράνομο καταυλισμό Ρομά, μεταφέροντας εκεί και τους σκηνίτες από την περιοχή του στο Ρίο, χωρίς να έχει προβεί σε καμία νόμιμη ενέργεια για την προστασία του χώρου, παρά τις συνεχείς μας εκκλήσεις τα τελευταία χρόνια και
Να εμφανίζεται κατά καιρούς και να αναγγέλλειπαραχωρήσεις εδαφικών τμημάτων, για διάφορες χρήσεις, πάντα με αντάλλαγμα τη μεταφορά Ρομά ή αδέσποτων μακριά από το Πανεπιστήμιο.
του έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο για συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς σκοπούς,
έχει δεσμευθεί από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πόλεως Πατρών για συγκεκριμένες χρήσεις όπως, αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής, εκπαίδευσης και έρευνας.
Κατανοούμε το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στο χώρο του Πανεπιστημίου, που δεν είναι μόνον του Πανεπιστημίου, ωστόσο η λύση αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη και στην ουσία μεταθέτει το πρόβλημα σε άλλη περιοχή.
Αν θέλει το Πανεπιστήμιο να είναι ανοικτό στην πόλη, όπως διακηρύσσει, και χρήσιμο για τους κατοίκους της, ας παραχωρήσει την συγκεκριμένη έκταση στο Δήμο Πατρέων, όπως έγινε και με παλαιότερη απόφαση του Πανεπιστημίου, για τη δημιουργία του Ανοικτού Θεάτρου που έχει μεγάλη ανάγκη η πόλη και για το οποίο, όπως είναι γνωστό, υπάρχει έτοιμη μελέτη στο Δήμο.
Από την άλλη πλευρά ο Δήμος Πατρέων θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επικαιροποίηση της μελέτης και να την εντάξει σε χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε επιτέλους η πόλη να αποκτήσει το θερινό Ανοικτό Θέατρο που της αρμόζει ως πρωτεύουσα όχι μόνο της Αχαΐας αλλά ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.