ΠΑΤΡΑ: “Στην ουρά” 200 παχύσαρκοι για χειρουργείο στο Ρίο

    Ημερομηνία:

    Είναι η μία και μοναδική Μονάδα Κλινικά Σοβαρής Παχυσαρκίας σε όλη την επικράτεια που έχει πιστοποιηθεί ως κέντρο αριστείας από το IFSO, όμως, για να μπορέσει να κάνει κάποιος μια επέμβαση που θα του αλλάξει τη ζωή, θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον δύο χρόνια.

    Ο λόγος για τη Μονάδα Κλινικής Σοβαρής Παχυσαρκίας που λειτουργεί από το 1993 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, δεχόμενη ασθενείς από όλη την Ελλάδα αφού η φήμη της για το επιστημονικό της έργο και την αποτελεσματικότητα της, έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

    Όμως και εδώ τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της δημόσιας υγείας και το γεγονός ότι οι γιατροί που την στελεχώνουν απασχολούνται και σε άλλους τομείς, έχουν ως αποτέλεσμα μια σημαντική καθυστέρηση στις επεμβάσεις και την αναμονή των παχύσαρκων που είναι να χειρουργηθούν να ξεπερνάει τα δύο έτη.

    Έτσι αυτή τη στιγμή στη λίστα αναμονής με τα παχύσαρκα άτομα  που είναι να χειρουργηθούν είναι πάνω από 200 και εφόσον η καθυστέρηση αυτή συνεχιστεί ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει αφού η παχυσαρκία έχει μια συνεχώς αυξητική τάση στον ευρύτερο πληθυσμό.

    Το θέμα όμως δεν είναι η αναμονή. Το θέμα είναι ότι οι εγχειρίσεις αυτές δεν έχουν να κάνουν με λόγους αισθητικής, αλλά με λόγους υγείας αφού οι κλινικά παχύσαρκοι είναι άτομα που κατά μέσο όρο είναι πάνω από 180 με 200 κιλά, έχοντας συνήθως δείκτη μάζας σώματος πάνω από 35%.

    Είναι, δηλαδή,  άτομα όχι μόνο υπέρβαρα, αλλά ασθενείς που εξαιτίας τους βάρους τους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που ενδεχομένως να τους αποβούν και μοιραία αν δεν κάνουν κάτι για αυτά, ενώ δυσκολεύονται στην μετακίνηση τους και σε πολλά ακόμα πράγματα της καθημερινότητας τους.

    Έχουν επίσης μια τάση αυτοκαταστροφής και ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της κατάστασης τους. Οπότε κάθε στιγμή αναμονής εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για τη ζωή τους.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Κινητοποίηση για την Παλαιστίνη την Δευτέρα

    Καλούμε όλους και όλες στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου...

    Tην έκτακτη ενίσχυση των κτηνοτρόφων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, λόγω της ευλογιάς, ζητάει ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Φίλιας

    Επιστολή στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Κέλλα απέστειλε ο...

    ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές σε 17 επιδόματα προτού φύγει ο Αύγουστος

    Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές για 17 επιδόματα του Αυγούστου θα ολοκληρωθούν πριν από...

    Τίτλοι τέλους για τον πρωινό μπουφέ; Το δίλημμα των ξενοδοχείων

    Σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, τα πρωινά μπουφέ— με στοίβες από...