flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ – ΡΕΤΡΟ: Οταν ο αείμνηστος Δημήτρης Κώης έδινε ΔΩΡΕΑΝ φραπελιά…. για θεραπεία από τον καρκίνο! Μαρτυρίες όσων έλεγαν πως είχαν θεραπευτεί

«Απίστευτος» ο ντόρος που έχει γίνει πριν 15 χρονια στην Πάτρα  με την περιβόητη «φραπελιά». Οι δείκτες τηλεθέασης των αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών είχαν φθάσει …στα ύψη, καθώς μετά τις καθημερινές εκπομπές της Αννας Δρούζα και της Τατιάνας Στεφανίδου, ο «ζωμός ελιάς» απασχολούσε για πάνω από δεκαπέντε λεπτά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγαλύτερων καναλιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος του Antenna έπαιξε το ρεπορτάζ, πρώτο επί δύο ημέρες και μάλιστα με ζωντανή σύνδεση και από την Πάτρα, ενώ με το θέμα ασχολήθηκαν και όλες οι πρωινές εκπομπές. Το θέμα της ελιάς και οι συζητήσεις για το κατά πόσο θεραπεύει τον καρκίνο, είναι παλιό. Εμείς βρήκαμε ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι θεραπεύθηκαν πίνοντας …φραπελιά. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν την «φραπελιά» τσαρλατάνικη μέθοδο, όμως κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί να πει μετά βεβαιότητας ότι …κάνει κακό στον ανθρώπινο οργανισμό!

 

 

ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ…

Δημήτρης Κώης: Ο πρώτος διδάξας…

 

Ο τότε  82χρονος Δημήτρης Κώης έγινε το πρόσωπο των ημερών. Εδώ και μία εβδομάδα έχει μιλήσει σε όλα τα κανάλια της Αθήνας αλλά και σε εφημερίδες. «Τη συνταγή μου την έδωσε ένας Κύπριος, ο Χατζηκλείτου. Αυτόν έχω Θεό. Αυτός μου έσωσε τη γυναίκα. Η Κατίνα Κώη είχε νοσήσει από καρκίνο το 1975. Είχε τρία παιδιά, το μεγαλύτερο 9 ετών. Όταν ο Δημήτρης Κώης έμαθε το μαντάτο, έπεσε από τα σύννεφα. Μετέφερε τη γυναίκα του στον Άγιο Σάββα και εκεί του έδωσαν την χαριστική βολή: «Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά. Πάρε τη γυναίκα σου σπίτι να πεθάνει εκεί» του είχαν πει. Ο κ. Κώης έκλαιγε κάθε μέρα. Μέχρι που διάβασε στην «Απογευματινή» για τον Κύπριο Χατζηκλείτου. Του έδωσε τηλεφωνικά τη «συνταγή» και άρχισε να δίνει ζωμό ελιάς στην γυναίκα του. Μετά από ένα χρόνο, πήγε μαζί με την κυρία Κατίνα στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο). «Δεν υπάρχουν ίχνη όγκων» είπαν οι γιατροί. Η κυρία Κώη δεν έκανε καμία χημειοθεραπεία. Έζησε άλλα 26 χρόνια. Έφυγε από τη ζωή το 2001, όχι όμως από καρκίνο αλλά από πνευμονικό οίδημα. «Όχι μόνο μεγάλωσε τα παιδιά μας αλλά είδε και εγγόνια» λέει με μεγάλη ικανοποίηση ο κ. Κώης. Από τότε ο κ. Κώης έχει δώσει την συνταγή του Χατζηκλείτου σε πάνω από 770 άτομα. «Δεν ξέρω πόσοι έχουν θεραπευθεί. Εγώ έστελνα τη συνταγή σε όποιον μου τη ζητούσε. Δωρεάν».

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΗΤΡΑ

Με είχαν τελειωμένη αλλά σώθηκα

 

Η Αθανασία Μπήτρα ήταν τότε  72 ετών. Στις 13 Μαρτίου 1977, σε ηλικία μόλις 42 ετών η διάγνωση των γιατρών ήταν ξεκάθαρη: «Έχεις γυναικολογικό καρκίνο και λίγους μήνες ζωής». Ο σύζυγός της, Αντώνης Μπήτρας ένιωσε ότι έχανε τη γη κάτω από τα πόδια του. Τα πέντε παιδιά τους ήταν τότε ανήλικα. «Πάρε τη γυναίκα σου και κάνε ότι μπορείς. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» του είπε ο γιατρός κ. Ξένος στον Ευαγγελισμό της Αθήνας. «Δεν μου έδωσαν ούτε ένα φάρμακο. Δεν έκανα ούτε μία χημειοθεραπεία. Με είχαν τελειωμένη. Είχα όγκο που είχε φθάσει τα 8 κιλά βάρος. Λες και είχα δίδυμα στην κοιλιά μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Βρήκα τον Κώη και άρχισα να πίνω ελιά. Ξαναπήγα στον Ευαγγελισμό στις 25 Μαϊου 1978. Βρήκαμε πάλι τον κ. Ξένο», συνέχιζε η κυρία Μπήτρα αλλά την διέκοψε ο σύζυγός της «Μόλις τον είδα, του είπα γιατρέ να ‘τη, δεν πέθανε. Με ρώτησε τι της έδωσα και του απάντηση …χυμό ελιάς. Ο όγκος είχε εξαφανισθεί. Είχε σπάσει και μέρα με τη μέρα είχε απορροφηθεί». Η κυρία Μπήτρα ζει στα Ζαρουχλέϊκα. Μαζί με τον σύζυγό της Αντώνη. Όχι μόνο μεγάλωσε τα πέντε παιδιά της, αλλά είδε και εγγόνια!

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Του είπαν ότι το μωρό του πεθαίνει…

 

Ο Ανδρέας Αγγελόπουλος έμενε στα Ζαρουχλέϊκα. Το 1978 του ανέφεραν ότι το μόλις 17 μηνών (τότε) παιδί του, έπασχε από καρκίνο και μάλιστα στο συκώτι. Τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του έπαθαν σοκ. Όπως τους είχαν πει η κατάσταση του παιδιού τους ήταν μη αναστρέψιμη. Έμαθαν για τον «ζωμό ελιάς» και άρχισαν να δίνουν στο μωρό. Μάλιστα επειδή ήταν πικρό, έβαζαν μέσα και ζάχαρη ή χυμό μήλου. Τελικά μετά από μικρό χρονικό διάστημα το παιδί ξεπέρασε τον κίνδυνο.

 

 

ΠΑΡΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

«Έτσι γλίτωσε ο πατέρας μου»

 

Ο πατέρας της Παρούλας Αναστασοπούλου έχει καρκίνο στον προστάτη. Η πρώτη διάγνωση έγινε το έτος 2000. Μάλιστα της είχαν πει ότι ο καρκίνος ήταν μεταστατικός και ότι η κατάστασή του ήταν πολύ δύσκολη. Ακολούθησε την αγωγή των γιατρών όμως παράλληλα έπινε χυμό από φύλλα ελιάς. «Ο καρκίνος έχει συρρικνωθεί. Και βέβαια ούτε λόγος για μετάσταση. Ενώ έπρεπε σύμφωνα με τους γιατρούς να έχει απλώσει, αυτό μάζεψε. Ήταν κάτι που είχα αναφέρει και στον γιατρό, τον κ. Χιόνη και δεν έφερε αντιρρήσεις. Μου είχε πει ότι αν θέλει, ας πίνει και τον χυμό ελιάς. Θέλω να πιστεύω ότι ο ζωμός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάσταση της υγείας του πατέρα μου» καταλήγει η κυρία Αναστασοπούλου.

Σ.Σ. Ο αντιστασιακός Δημήτρης Κώης που είχε διαδώσει την “φραπελιά” πέθανε πέρυσι. Σε βαθιά γεράματα.