ΠΑΤΡΑ: Σάλος από την οριζόντια περικοπή συντάξεων χηρείας! Σε απόγνωση 5.500 δικαιούχοι

    Ημερομηνία:

    Σε μια αιφνιδιαστική και χωρίς εξηγήσεις, οριζόντια περικοπή κατά 50% των συντάξεων χηρείας, προχώρησε απροειδοποίητα τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση του ΕΦΚΑ, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση σε τουλάχιστον 5.500 δικαιούχους.

    Μάλιστα, η διοίκηση του Φορέα ζητάει από όσους θεωρούν ότι αδικήθηκαν, να περάσουν από τις κατά τόπους υπηρεσίες του, για να υποβάλουν ένσταση και στη συνέχεια θα ελεγχθεί η περίπτωσή τους.

    Οπως έγινε γνωστό, αιτία της μείωσης είναι η ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων του «νόμου Κατρούγκαλου». Η περικοπή όμως, δεν εφαρμόστηκε σωστά, αλλά έγινε οριζόντια με αποτέλεσμα χιλιάδες θιγόμενοι να έχουν προβλημα ακόμα και οικονομικής επιβίωσης, αφού η σύνταξή τους θα μειωθεί κάτω από το όριο της εθνικής, δηλ. τα 360 ευρώ.

    Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό καθώς ο e-ΕΦΚΑ δείχνει ότι δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για την ορθή εφαρμογή της σχετικής διάταξης και των περικοπών που προβλέπει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Α΄ΕΛΜΕ: «Στην Αχαΐα υπάρχουν 48 κενά στη γενική εκπαίδευση και 43 στην ειδική εκπαίδευση»

    Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα...

    Προπηλακισμός Παναγιώτη Ρηγόπουλου: Ετοιμη η δικογραφία – Εξι αδικήματα – Ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο

    Λεπτομερέστατη είναι η περιγραφή των σοβαρών επεισοδίων έξω από...

    ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας: Ο Θεοδόσης Γεωργακόπουλος με τον Μάκη Κατσιγιάννη

    Στο πλευρό του Μάκη Κατσιγιάννη, για τις εκλογές στη ΔΕΕΠ ΝΔ...

    Πάτρα: Ο Παρασκευάς (Πάρης) Μήλας στο πλευρό του Αντώνη Κουνάβη

    Ο Πάρης Μήλας στηρίζει τον Αντώνη Κουνάβη στις εκλογές...