ΠΑΤΡΑ: Σε επιφυλακή ο Δήμος για πλημμύρες

    Ημερομηνία:

    Λόγω των έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται στην περιοχή μας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων, τίθεται σε επιφυλακή, από σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και την Τετάρτη 27 του μήνα.

     

    Φλίγκος

    Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

    •  Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.
    •  Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
    •  Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

     

          ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

    •  Να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρά ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο του σπιτιού.
    •  Να μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
    • Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
    •  Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

     

          ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

    Ασφαλίζουμε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να  προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

    ICECAP

    Στερεώνουμε τις διαφημιστικές πινακίδες, που τυχόν έχουμε αναρτήσει (Οι έμποροι και οι επαγγελματίες).

    Ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας μας.

    Αποφεύγουμε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

    Αποφεύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

     

    Τέλος, οι δημότες καλούνται να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

     

    Οι Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού μέχρι και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

    Σε περίπτωση κινδύνου και προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 ή την Αστυνομία στο 100.

    Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 12/5/2025

    16:00 COSMOTE SPORT 7 HD ATP Masters 1000 Ρώμη 19:00...

    ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: Κύριε Μητσοτάκη να δώσετε στην Πάτρα ότι δίνετε και στην Κρήτη

    Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στο 13ο Συνέδριο...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Στη φυλακή ο άνδρας που σκότωσε τον πατέρα του

    Στο δικαστικό μέγαρο του Αγρινίου για να απολογηθεί οδηγήθηκε...

    Φωκίων Ζαΐμης: Μαζί με τους πεζοπόρους στο πέρασμα του Βουραϊκού

    45ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι Βουραϊκου, μια ξεχωριστή εμπειρία...