ΠΑΤΡΑ: Σήμερα «Οι καντάδες στην Άνω Πόλη»

    Ημερομηνία:

    Με καντάδες θα γεμίσει το Σάββατο 3 Μαΐου στις 20.30 η Άνω Πόλη, φτιάχνοντας ένα σκηνικό μιας άλλης εποχής. Πρόκειται για το δρώμενο «Οι καντάδες στην Άνω Πόλη», ένα θεατρικό και μουσικό οδοιπορικό στα γραφικά δρομάκια της παλιάς Πάτρας, που θα γεμίσουν με μελωδίες, φωνές και εικόνες.

    Η πρωτοβουλία ανήκει στην «Αχαϊκή πολιτιστική» και αποτελεί μια ρομαντική αναβίωση της Επτανησιακής Καντάδας μέσα από Θεατρικά δρώμενα.

    Ηθοποιοί και κανταδόροι θα αναβιώσουν το παλιό έθιμο των καντάδων, τότε που οι νέοι της εργατιάς, με μοναδικό όπλο την κιθάρα και τη φωνή τους, τραγουδούσαν τον έρωτά τους κάτω από τα παραθύρια της γειτονιάς.

    Η εκδήλωση αυτή είναι μια συμβολική πράξη που αναδεικνύει τον διαχρονικό αγώνα των λαϊκών στρωμάτων για έκφραση, επικοινωνία και συμμετοχή στον πολιτισμό. Η άνω πόλη αναπλάθεται και αναδεικνύεται χάρη στα έργα του Δήμου, με αποτέλεσμα ο λαός της Πάτρας να δικαιούται πολιτιστικές εκδηλώσεις που τον αφορούν, που μιλούν για τις ρίζες του και προσφέρουν στιγμές ανάτασης.

    «Οι καντάδες στην Άνω Πόλη» - Ένα θεατρικό και μουσικό οδοιπορικό στα γραφικά δρομάκια της παλιάς Πάτρας

    Η «Αχαική πολιτιστική» καλεί τα μέλη της, αλλά και όλους τους Πατρινούς να συμμετέχουν ενεργά, με την παρουσία τους και όσοι έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν , ντυμένοι με ρούχα εποχής ή παραδοσιακές φορεσιές, όπως εκείνες που βλέπουμε στην ταινία «Επαναστάτης Ποπολάρος».

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πάτρας και την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Συμμετέχουν οι φορείς ΑΧΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ,η “ΑΧΑΙΚΗ ΙΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ “ με τους Χρήστο Παναγιωτόπουλο,κιθάρα – τραγούδι,Γιώργο Καλλυβωκά κιθάρα τραγούδι, Άγγελο Χρυσανθόπουλο,κιθάρα, Ανδρέα Τσολοδήμο,τραγούδι.

    Οι Σύλλογοι των Επτανησίων Πάτρας , Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδος και Κέρκυρας,η χορωδία των λευκαδίων,με μαέστρο την δήμητρα απσώμοτου,η χορωδία των Κεφαλλονιτών “ SANTA MAURA “ με μαέστρο και πάλι τη Δήμητρα Απσώμοτου,και η θεατρική ομάδα της “ ΑΧΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ “ “ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ “ με σκηνοθέτη τη Μάρθα Βασκαντήρα.θεατρικά κοστούμια “ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ “ Ελένη Παναγιωτοπούλου. Φωτογραφία Στάθης Χαλκίδης,βίντεο – drown Κώστας Βικάτος.

    «Οι καντάδες στην Άνω Πόλη» - Ένα θεατρικό και μουσικό οδοιπορικό στα γραφικά δρομάκια της παλιάς Πάτρας
    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πανεπιστήμια: Αυστηρές συνέπειες σε ποινικό, πειθαρχικό, αστικό επίπεδο για παραβάτες νόμων

    Άτυπη προπαρασκευαστική σύσκεψη για το θέμα της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια πραγματοποιήθηκε...

    ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΚΑΣ: Επιτομή της παρακμής της Πάτρας ο υποβιβασμός της Παναχαϊκής      

    Για την αποβολή της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα της...

    Light: Η συγγνώμη προς τα άτομα με αναπηρία μετά τις αντιδράσεις για το νέο του τραγούδι

    Ύστερα από τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσε ο στίχος του...

    Φοβερός Καραλής στη Σανγκάη -Άλμα στα 6.01μ και 2ος στο Diamond League

    Το έκανε ξανά ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του επί...