ΠΑΤΡΑ: Στα 5 ευρώ θα πάει ο σερβιριζόμενος καφές, στα 3 το take away

    Ημερομηνία:

    Θυμάστε την εποχή που πηγαίνατε για καφέ με τους φίλους σας έχοντας μαζί σας δύο κέρματα του ενός και του δύο ευρώ;

    Τόσο έκανε ο σερβιριζόμενος καφές εκείνη την εποχή. Οι εποχές όμως αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί αφού ήδη ο σερβιριζόμενος καφές έχει φτάσει στα 4 με 4,5 ευρώ λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από το 13% στο 24%.

    Και έπονται και άλλες αυξήσεις που έρχονται εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και της ζημιάς που έχει φέρει αυτή στις φυτείες των χωρών που παράγουν καφέ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Τάκης Ματθαιόπουλος στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη με τις νέες ανατιμήσεις που πρόκειται να πάρει το είδος ο καφές θα φτάσει να σερβίρεται στα μαγαζιά στην τιμή των 5 ευρώ.

    Όσο για τον πλαστικό; Έχει φτάσει ήδη τα 2 με 2,5 ευρώ και το επόμενο διάστημα με τις νέες ανατιμήσεις δεν αποκλείεται να πιάσει και τα 3 ευρώ. Οι ανατιμήσεις που έρχονται λόγω της κλιματικής κρίσης υπάρχουν σε έναν βαθμό ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ και έχουν γίνει αισθητές στα καταστήματα εστίασης που παραγγέλνουν από τους προμηθευτές τους.

    Οι αυξήσεις στην τιμή του καφέ θα έχoυν σίγουρα επιπτώσεις στην κίνηση των μαγαζιών, όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, αφού όπως τόνισε ο κ. Ματθαιόπουλος, είναι αδύνατον να απορροφηθούν και αυτή τη φορά από τα μαγαζιά.

    Ήδη υπάρχουν μαγαζιά που κόβουν τον καφέ και επικεντρώνονται στη βραδινή βάρδια, στο ποτό και στο φαγητό, ενώ φυσικά υπάρχουν και αυτά που δεν αντέχουν και κλείνουν ή πωλούνται από τους ιδιοκτήτες που ψάχνουν τρόπους για να απαλλαγούν από αυτά.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15-6-2025

    KHΔΕΙΑ Την πολυαγαπημένη  μας  Αδελφή, Θεία  και  Γιαγιά ΧΡΙΣΤΙΝΑ  (χήρα) ΝΙΚ. ...

    Συνταγή για σπιτική λεμονάδα με 4 υλικά – Έτοιμη σε λίγα λεπτά χωρίς στύψιμο

    Εάν ψάχνετε την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική λεμονάδα, αυτή η...

    Εικοσιτετράωρη απεργία στις 17 Ιουνίου ανακοίνωσαν οι μηχανοδηγοί στην Hellenic Train

    Εικοσιτετράωρη απεργία την Τρίτη 17 Ιουνίου στην Hellenic Train εξήγγειλε...