ΠΑΤΡΑ: Στην “κατάψυξη” η δικαιοσύνη εδώ και… σχεδόν ένα χρόνο

    Ημερομηνία:

    Μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει στους δικηγορικούς κύκλους εξαιτίας της αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας.

    Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην συζήτηση που έγινε στην πρόσφατη ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αυτή η κατάσταση με τα κλειστά δικαστήρια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

    Η δικαιοσύνη είναι στην “κατάψυξη” και μαζί με αυτή χιλιάδες υποθέσεις που εκκρεμούν, έχοντας συγκεντρώσει πλέον έναν πακτωλό που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει η εκδίκαση τους.

    Η πανδημία ήρθε για να ταιριάξει αρμονικά με το αργόσυρτο των διαδικασιών που χαρακτηρίζει την ελληνική δικαιοσύνη, με τις συχνές αναβολές των δικών.

    Όμως δεν είναι μόνο αυτό που έχει οδηγήσει αρκετούς νομικούς κύκλους να αμφιβάλουν πλέον ανοικτά για την ορθότητα της απόφασης της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

    Αρκετοί από τους δικηγόρους μένοντας για μία ακόμα μία φορά χωρίς δίκες και δικαστήρια αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, μη έχοντας την ανάλογη βοήθεια από το κράτος.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της πανδημίας τα δικαστήρια της Πάτρας είναι ζήτημα αν λειτούργησαν ένα δίμηνο αφού τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την πρώτη καραντίνα ακολούθησε το καλοκαίρι και έκλεισαν.

    Άνοιξαν δηλαδή το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και στη συνέχεια έκλεισαν από τις αρχές Νοεμβρίου, χωρίς να έχουν ανοίξει ποτέ από τότε. Κλείνουν με λίγα λόγια ένα χρόνο κλειστά, με τους δικηγόρους χωρίς δίκες και χωρίς να μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα τους.

    Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι δικηγόροι το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας θα μπορούσε να ήταν σε λειτουργία, με την κατάλληλη προετοιμασία και την ιεράρχηση της προτεραιότητας των δικών, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί και οι συναθροίσεις.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την Τετάρτη

    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει την Τετάρτη (17/9) συνέντευξη...

    Τέλος οι παλιές ταυτότητες το 2026 – Τι αλλάζει για ταξίδια στην Ε.Ε.

    Οι παλιές αστυνομικές ταυτότητες, που βασίζονται σε προδιαγραφές της δεκαετίας του...

    Κοτόπουλο piccata με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης – Απλό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε 25′

    Το κοτόπουλο piccata είναι μια κλασική ιταλοαμερικάνικη συνταγή με σάλτσα λεμονιού, βουτύρου...

    Ο Μαρκ Άλμοντ έρχεται στην Αθήνα για δύο συναυλίες

    Ένας καλλιτέχνης που μάς έχει χαρίσει αγαπημένα τραγούδια, μεταξύ...