ΠΑΤΡΑ: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση για τις ιστορικές σκάλες του κέντρου

    Ημερομηνία:

    Στον «αέρα» είναι ο διαγωνισμός για την εργολαβία του τρίτου υπό έργου για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

    Πρόκειται για την ανακαίνιση – συντήρηση των τεσσάρων ιστορικών σκαλών της Πάτρας, έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και αφορά την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής των τεσσάρων αυτών τοπωνυμίων.

    Αναφερόμαστε στις σκάλες της Αγίου Νικολάου,  της Πατρέως, της Γεροκωστοπούλου και της Τριών Ναυάρχων που και οι τέσσερις βρίσκονται σε κακή κατάσταση σήμερα εξαιτίας των φθορών. Ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την άνοιξη του ’22,.

    Οι εργασίες θα γίνουν με κύρια φροντίδα την βελτίωση της λειτουργικότητας τους, χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους αφού αποτελούν μνημεία του νεότερο πολιτισμού και οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν την επίβλεψη της εφορίας αρχαιοτήτων και του ΥΠΠΟ.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθησαν δυο άτομα για διάπραξη απάτης σε βάρος ηλικιωμένου

    Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους Αττικής, από...

    Εκδήλωση για την Παλαιστίνη πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας – φωτό

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14/9/2025,...

    Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης την Παρασκευή 19-9 η κωμωδία “Ο Γαμβρός μας”

    Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων...

    Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών: Κάλεσμα στη γενική συνέλευση αρχαιρεσιών

    Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Πατρών προσκαλεί τα τακτικά μέλη...