ΠΑΤΡΑ: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση για τις ιστορικές σκάλες του κέντρου

    Ημερομηνία:

    Στον «αέρα» είναι ο διαγωνισμός για την εργολαβία του τρίτου υπό έργου για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

    Πρόκειται για την ανακαίνιση – συντήρηση των τεσσάρων ιστορικών σκαλών της Πάτρας, έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και αφορά την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής των τεσσάρων αυτών τοπωνυμίων.

    Αναφερόμαστε στις σκάλες της Αγίου Νικολάου,  της Πατρέως, της Γεροκωστοπούλου και της Τριών Ναυάρχων που και οι τέσσερις βρίσκονται σε κακή κατάσταση σήμερα εξαιτίας των φθορών. Ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την άνοιξη του ’22,.

    Οι εργασίες θα γίνουν με κύρια φροντίδα την βελτίωση της λειτουργικότητας τους, χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους αφού αποτελούν μνημεία του νεότερο πολιτισμού και οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν την επίβλεψη της εφορίας αρχαιοτήτων και του ΥΠΠΟ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λιγοστεύουν τα ψάρια, γεμίσαμε μωβ μέδουσες: 12+1 αλήθειες για τις τσούχτρες του καλοκαιριού που θα σας αφήσουν άναυδους

    Είναι εντυπωσιακές και απόκοσμες. Κάποιες από αυτές φωσφορίζουν στο...

    ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: “Μέτωπο” φορέων για την προστασία της Καλόγριας

    Αποφασισμένοι να προστατέψουν με κάθε μέσο τον δημόσιο χαρακτήρα...

    ΠΑΤΡΑ: Οι προτάσεις της Εμπορικής Ανανέωσης για το Δ.Σ.

    Στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του συλλόγου μας, η...

    Αίγιο: Μουσικοχορευτική βραδιά από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων & Ιθακησίων και την Πολυφωνική χορωδία Αιγιάλειας

    Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων  Αιγιαλείας & Καλαβρύτων και...