Πάτρα: Στις 28 Ιουνίου οι «Βάκχες» του Ευριπίδη με το Δημήτρη Λάλο

    Ημερομηνία:

    Από την Πάτρα, την Τετάρτη 28  Ιουνίου ξεκινάει το πρόγραμμα παραστάσεων των «Βακχών» του Ευριπίδη, σε επιλεγμένα θέατρα και πόλεις. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Έλενα Μαυρίδου. Η παράσταση θα δοθεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων [ Παμπελοπον- νησιακό Στάδιο – Θύρα 3] , και είναι μια παραγωγή της 5ης Εποχής και του θεάτρου του Νέου Κόσμου.

    Τους δυο βασικούς ρόλους της τραγωδίας ερμηνεύουν δύο εκ των πλέον σημαντικών ηθοποιών, ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Διόνυσου και ο Γιώργος Χριστοδούλου στο ρόλο του Πενθέα.

    Φλίγκος

    Μαζί τους οι ηθοποιοί:Βίκυ Βολιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτηςκαι Δήμητρα Κούζα. Αναπόσπαστο στοιχείο της παράστασης είναι η πρωτότυπη μουσική, που ερμηνεύεται επί σκηνής από τον συνθέτηΓιώργο Μαυρίδη και τονΒασίλη Κόκλα.

    GLEARNET

    Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε.

    Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων θα διατεθεί σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ [ 10 και 12 ευρώ] από τηviva.gr

    Η παράσταση

    Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου. Αντλώντας από την προσωπική τους εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα των Αναστεναρίων ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης και η σκηνοθέτρια Έλενα Μαυρίδου συνδυάζουν στοιχεία του δρώμενου, που έχουν συγγένεια με τη Βακχεία, με σύγχρονη μουσική. Μια δυναμική εκδοχή των Βακχών με τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση.

    Το έργο

    Ο Διόνυσος, καρπός της ένωσης του Δία με τη Σεμέλη, κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου, δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως θεός και δεν τιμήθηκε ποτέ στην πατρίδα της μητέρας του. Έχοντας ήδη κατακτήσει την Ασία, ο Διόνυσος καταφθάνει τώρα στη Θήβα, συνοδευόμενος από έναν όμιλο γυναικών από την Λυδία -των Βακχών- που τον ακολουθούν πιστά. Σκοπός του να διαδώσει τη λατρεία του στη Θήβα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να δώσει ένα μάθημα στους ασεβείς που τον αρνούνται. Πιο άσπονδος, ανάμεσά τους, ο Πενθέας, εγγονός του Κάδμου και βασιλιάς πλέον της Θήβας.

    Συντελεστές

    Μετάφραση Θεόδωρος Στεφανόπουλος

    Σκηνοθεσία Έλενα Μαυρίδου

    Μουσική Γιώργος Μαυρίδης

    Σκηνικό – Κοστούμια Δήμητρα Λιάκουρα

    Φωτισμοί Περικλής Μαθιέλλης

    Δραματολόγος Κατερίνα Διακουμοπούλου

    Βοηθός σκηνοθέτη Πέτρος Αλαφούζος

    Βοηθός σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ευγενία Μπουρντά

    VideoΘωμάς Παλυβός

    Φωτογραφίες Ηλίας Ντζόιδος – ΕλίναΓιουνανλή

    Διεύθυνση παραγωγής Μαρίνα Γαβριηλίδου

    ΕπικοινωνίαΕιρήνη Λαγουρού

    Παραγωγή5η Εποχή | Θέατρο του Νέου Κόσμου

     

    Διανομή

    Διόνυσος Δημήτρης Λάλος

    Κάδμος Θανάσης Δόβρης

    Πενθέας Γιώργος Χριστοδούλου

    Τειρεσίας Βίκυ Βολιώτη

    Δούλος Στέργιος Κοντακιώτης

    Άγγελος α’ Γιώργος Τριανταφυλλίδης

    Άγγελος β’ Δήμητρα Κούζα

    Αγαύη Έλενα Μαυρίδου

    Χορός

    Κική Καραΐσκου, Δήμητρα Κούζα, Σοφία Κουλέρα,

    Χριστίνα Μαριανού, ΜαριάμΡουχάτζε

    Μουσικοί επί Σκηνής

    Γιώργος Μαυρίδης, Βασίλης Κόκλας

     

    Προπώλησηviva.gr και στα ταμεία των θεάτρων

    Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 10 και 12 €.

    Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 17 € [ ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑ]

    Επικοινωνία: Νίκος Ελευθερίου

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι αλλάζει στα ενοίκια από το 2026 – Αναλυτικές οδηγίες

    Από την 1η Ιανουαρίου 2026 καθίσταται υποχρεωτική η καταβολή...

    Ντέιβιντ Μπόουι: 90.000 αντικείμενα και ένα άγνωστο μιούζικαλ

    Ακόμη και εννέα χρόνια μετά τον θάνατό του συνεχίζει...

    Politico: Γιατί ο Πούτιν δεν θα τερματίσει τον πόλεμο του εναντίον της Δύσης

    Όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε τουλάχιστον 19 drones στην Πολωνία την...

    Από ποιες δεξαμενές μπορεί να πάρει ψήφους ο Τσίπρας – Τα τρία ερωτήματα για την επιστροφή στην πολιτική σκηνή

    Ο Αλέξης Τσίπρας ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τίποτα, όμως και μόνο...