ΠΑΤΡΑ: Συγκίνηση στην κηδεία του πρωτοψάλτη Φώτη Μπαρούτα

    Ημερομηνία:

    Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η τοπική Εκκλησία και σύσσωμη η ενορία του Αγίου ∆ημητρίου Πατρών προέπεμψε στην αιωνιότητα τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Φώτη Μπαρούτα.

    Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε χθες στις 12 το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Κερνίτσης, κ. Χρύσανθο, τους ιερείς του Ναού, τον κλήρο και τον λαό της Πάτρας, οι οποίοι κατέθεσαν τον σεβασμό και την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του εκλιπόντος, ενώ επικηδείους εκτός του Σεβασμιότατου, εκφώνησαν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών, Κυριάκος Τζουραμάνης, ο γιατρός ∆ημήτρης Βέρρας και ο Βασίλης Καυκόπουλος, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα και την προσφορά του εκλιπόντος.
    «Ήταν άρχοντας στην ζωή και ως άρχοντας έφυγε από αυτήν.
    Τριάντα έξι χρόνια υπηρέτησε και εκόσμησε με την κατανυχτική του φωνή το ∆εξιό αναλόγιο, ενώ υπήρξε πρότυπο καλοσύνης, ευγένειας, εκκλησιαστικού ήθους, ιεροπρέπειας και σεμνότητας. Πλέον, η μελωδική του φωνή θα αναπέμπεται στην θριαμβεύουσα Εκκλησία», ανέφεραν τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας που υπηρέτησε ο εκλιπών.

    Το λείψανό του ευρίσκετο στον Ιερό Ναό από τις 8 χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια του όρθρου, και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία με την συγκίνηση να ήταν μεγάλη για την απώλεια του Πρωτοψάλτη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    To «παιχνίδι» των εταιρειών κινητής με τις ανανεώσεις συμβολαίων

    Μπροστά σε ένα φαινόμενο που κρατάει τις ρίζες του...

    Διάσημη ηθοποιός με μελαχρινή καλλονή! Όλο το πικάντικο παρασκήνιο!

    Λένε πως κάθε χωρισμός είναι και μια νέα αρχή!...

    30 Ιανουαρίου 2015 Η αλυσίδα fast food Shake Shack κάνει...

    ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Riviera Tower: Ψήλωσε κι άλλο ο ουρανοξύστης – Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση, 10 όροφοι απομένουν

    Ένα εντυπωσιακό έργο είναι έτοιμο να ολοκληρωθεί στο Ελληνικό, με...