flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ: Συλλήψεις 7 αντιεξουσιαστών: Που και τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική

  Δεν σπεύδει – κι έχει τους λόγους της – η ΕΛΑΣ να «ταυτίσει» τους 7 συλληφθέντες στην Πάτρα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με παρακλάδια της τρομοκρατίας, αφού έχει μπροστά της μακρύ δρόμο ερευνών και διασταυρώσεων των πρώτων στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή της.

 Η εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας υποδηλώνει προφανέστατα ότι πρέπει λεπτομερώς να εξετασθεί το ενδεχόμενο διασύνδεσης των συλληφθέντων (ως κάποιων εξ αυτών) με το σύγχρονο τρομοκρατικό «κίνημα» στη χώρα μας.

Η ύπαρξη έτοιμης βόμβας στο σπίτι του 25χρονου αντιεξουσιαστή, επί της οδού Θερμοπυλών που θα μπορούσε να «ισοπεδώσει» ένα ολόκληρο οίκημα, προβληματίζει σφόδρα τις διωκτικές αρχές, οι οποίες ωστόσο δεν επιθυμούν να κάνουν την παραμικρή πιθανολόγηση όσων αφορά ενδεχόμενες τρομοκρατικές προθέσεις κάποιων εκ των συλληφθέντων.

Δεν αναφερόμαστε σε όλους, διότι οι αρχές ασφαλείας έχουν προχωρήσει σε διαχωρισμό των «ιδιοκτήτων» των εφτά, θεωρώντας ότι οι τρείς δεν σχετίζονται (ενεργά και έντονα, τουλάχιστον) με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αντίθετα, οι άλλοι τέσσερις, ο γιός του τρομοκράτη «Στέλιου», ο Αθηναίος (από το Μαρούσι) ιδιοκτήτης της «γιάφκας», ο Αγρινιώτης της Αθήνας (κι αυτός φέρεται κάτοικος Αμαρουσίου) κι ένας ακόμη Αγρινιώτης, βρίσκονται στο επίκεντρο της διερεύνησης των διασυνδέσεών τους με στελέχη του αντιεξουσιαστικού χώρου στην πρωτεύουσα.

Οι έρευνες για να εντοπισθούν όλες οι «διακλαδώσεις» των τεσσάρων κυρίως μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν ήδη δρομολογηθεί σε Πάτρα, Αγρίνιο (όπως γράψαμε και χθες), όπως επίσης στο Μαρούσι και στα Εξάρχεια της Αθήνας.

ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Στο μεταξύ μετά τη σύλληψη των «7», όπως είναι γνωστό βρέθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, συγγενείς των μελών της οργάνωσης. Ανάμεσά τους ήταν ο γνωστός «Στέλιος» της 17 Νοέμβρη, του οποίου ο 28χρονος γιός φέρεται συναρχηγός της. Ηταν, όμως, και ο «δάσκαλος» από το Αγρίνιο, πατέρας της 24χρονης και του 27χρονου, που δεν είναι κρυφό ότι κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Από την προανάκριση δεν προέκυψε η οποιαδήποτε εμπλοκή των γονέων στις έκνομες πράξεις των παιδιών τους.

Μετά τη σύλληψη των «7», όπως είναι γνωστό βρέθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, συγγενείς των μελών της οργάνωσης

Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται σε βάθος γιατί οι διωκτικές αρχές συνυπολογίζουν το «βεβαρυμμένο» παρελθόν των τριών αυτών μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Ειδικότερα δε, ανασύρθηκαν τα πεπραγμένα του γιού του «Στέλιου» που είχε συλληφθεί δυό φορές στην Πάτρα, στο παρελθόν. Την πρώτη φορά για ναρκωτικά και την δεύτερη την περίοδο της καραντίνας. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2021, σε διαδήλωση υπέρ του φυλακισμένου αρχιτρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Τότε ο 28χρονος είχε κατηγορηθεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση (είχε έλθει στα «χέρια» με αστυνομικούς) και παράβαση του νόμου περί όπλων (κατοχή χειροβομβίδας κρότου – λάμψης).

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι «μόνο τυχαίες δεν είναι τέτοιου είδους συμμετοχές σε «εμπρηστικού» χαρακτήρα διαδηλώσεις». Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι «έχει μεγάλο βάθος η όλη υπόθεση, που αποδεικνύεται, άλλωστε, από την ανάμειξη της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στις έρευνες, παρά το γεγονός ότι αναρχικοί κύκλοι «αφορίζουν» τους συλληφθέντες, διότι τάχα δρούσαν για το ατομικό τους συμφέρον…».

ypen