ΠΑΤΡΑ: Σύμπραξη αναρχικών με ρομά φοβάται η ΕΛΑΣ – Με αφορμή τον πυροβολισμό στον 16χρονο

    Ημερομηνία:

    Τρέμει το φυλλοκάρδι των επιτελείς της τοπικής Αστυνομίας ,όπως και των Αστυνομικών Διευθύνσεων από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα, με την εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ να είναι σαφής για ουδεμία χαλάρωση στα μέτρα, αφού ανά πάσα στιγμή είναι δυνατόν να παρατηρηθούν επεισοδιακές «αναφλέξεις» από Ρομά σε διάφορα σημεία, κοντά σε πολυπληθείς καταυλισμούς, όσο τουλάχιστον παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του 16χρονου Ρομά, στη Θεσσαλονίκη, που χαροπαλεύει αφότου πυροβολήθηκε σε καταδίωξη από αστυνομικό.

    «Ζούμε με τον εφιάλτη του Γρηγορόπουλου. Απευχόμαστε επιδείνωση της υγείας ή πολύ περιοσσότερο την κατάληξη του 16χρονου, γιατί πολύ φοβόμαστε ότι το 2022 θα είναι χειρότερο από το 2008», έλεγε – χθες – στην στήλη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» έμπειρος αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ.

    Στο μεταξύ, οι επιτελείς του Αστυνομικού Μεγάρου της οδού Ερμού, στην Πάτρα, έχουν κι έναν έξτρα «πονοκέφαλο». Οπως μάς αποκάλυψε πηγή μας, έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις των ρομά Αναρχικοί και Αντιεξουσιαστές κι έχουν αναλάβει, μάλιστα, καθοδηγητικό ρόλο! «Δεν είναι τυχαίο ότι στα μπλόκα και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε Ριγανόκαμπο, Βραχνέϊκα, Κάτω Αχαΐα και Σαγέϊκα, πρωτοστατούν νεαροί – κυρίως – Ρομά, που βρίσκονται σε ευθεία συνεννόηση με συνομήλικους… «γνωστούς – αγνώστους». Και δεν είναι αυθαίρετη η επισήμανση. Εχουμε επαρκή στοιχεία και είναι ανάλογος ο σχεδιασμός μας, για να μην παρεκτραπεί η κατάσταση και χάσουμε τον έλεγχο», σημείωσε.

    Ο γενικότερος προβληματισμός έχει αφετηρία την εγκληματική επιπολαιότητα, που οδήγησε στο φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν 14 χρόνια. Επ΄αυτού, ο έμπειρος αξιωματικός μάς δίνει μια ξεχωριστή διάσταση στην χρόνια αντιπαράθεση Αστυνομίας – Ρομά: «Διαιωνίζεται ένας ‘’πόλεμος’’ διότι δεν υπάρχει ουσιαστική, ρεαλιστική, μακροχρόνια πολιτική κοινωνικοποίησης των Ρομά. Οσο υπάρχουν καταυλισμοί, δεν μορφώνονται και δεν εντάσσονται στην κοινωνία, πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος μεγάλων εκτροπών εκ μέρους τους. Ξέρετε πότε εμείς οι αστυνομικοί θα μπορούμε να πούμε ότι ανακουφισθήκαμε; Μόνο όταν δούμε στο Σώμα αστυνομικούς Ρομά, που θα μπορούν να λειτουργούν και ως διαπραγματευτές με ομόφυλούς τους. Αλλά όπως αντιλαμβάνεσθε, κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη χάραξη και υλοποίηση μιας μακροχρόνιας πολιτικής καθολικής ένταξης των Ρομά στην κοινωνία…».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Εξι ανεκτίμητα δώρα από τον Βασίλη! Η τραγωδία με τον 40χρονο και η ζωή που χάρισε – ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ

    Στην ύψιστη προσφορά προχώρησε η οικογένεια του 40χρονου οικοδόμου, Βασίλη,...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Μεγάλη φωτιά μέσα στη νύχτα – Ηχησε 112 – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

    Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και σημεία με...

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...