Πάτρα: Συνάντηση με Μπλέτσα για το Αιολικό Πάρκο στον Πατραϊκό

Ημερομηνία:

Η συντονιστική ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Βόρειας Πάτρας και Παραλιακού Μετώπου Ναυπακτίας συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας, κ. Μπλέτσα, για το κρίσιμο ζήτημα της εγκατάστασης υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό και Κορινθιακό Κόλπο.

Οπως αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωση της:

“Ο κ. Μπλέτσας επιβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά στο έργο μέσω σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επισημάνθηκε ότι η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση παραβιάζει χωροταξικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και θα έχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα, την αλιεία, τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής.

Η Επιτροπή Αγώνα ζήτησε από την Περιφέρεια να ενισχύσει τις παρεμβάσεις της προς την κυβέρνηση, να στηρίξει την προετοιμασία νομικών ενεργειών και να συμβάλει στη διεκδίκηση τροποποιήσεων στο εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό των ΑΠΕ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία του Πατραϊκού και Κορινθιακού Κόλπου και καλούμε την τοπική κοινωνία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταθούν δίπλα μας”.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Ατρόμητος στο παιχνίδι με την Πρέβεζα

Την στήριξη του κόσμου στο Κυριακάτικο ντέρμπι με την...

Γρίπη: Γιατί οι ειδικοί συστήνουν να μην καθυστερήσει ο εμβολιασμός

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b3%cf%81%ce%af%cf%80%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7/

Επιδότηση έως 600.000 ευρώ για επιχειρήσεις – Ποιες μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα

Επιδότηση έως 600.000 ευρώ μπορούν να εξασφαλίσουν επιχειρήσεις που...