Πάτρα: Συνεχίζεται η έκθεση «Άμπελος και Οίνος στην Ορθόδοξη Λατρεία και Παράδοση»

    Ημερομηνία:

    Η Achaia Clauss ανακοινώνει ότι στη Κάβα Δανηιλίδος, δημιουργήθηκε και λειτουργεί, Έκθεση με τίτλο «Άμπελος και Οίνος στην Ορθόδοξη Λατρεία και Παράδοση».

    Σε δώδεκα έγχαρτους πίνακες και σε δύο εικόνες, παρουσιάζεται η σχέση της αμπέλου και του οίνου με την Ορθόδοξη Λατρεία και Παράδοση όπως ενδεικτικά η Άμπελος, η Αληθινή (ο Ιησούς Χριστός), ο εν Κανά γάμος, η παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, ο Άγιος Τρύφων (προστάτης των αγροτών και αμπελουργών) και η Θεία Ευχαριστία.

    Με τη Θεία Ευχαριστία, ο άρτος και ο οίνος, με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος μετατρέπονται-μεταβάλλονται σε «σώμα και αίμα Κυρίου».

    Επίσης, από την έκθεση, δεν απουσιάζει ο Ορθόδοξος Ναός του Αγίου Θωμά (ο οποίος βρίσκεται εντός του χώρου της Achaia Clauss) και η Μαυροδάφνη συστατικό στοιχείο της Θείας Κοινωνίας.

    Η Έκθεση λειτουργεί καθημερινά (και Σαββατοκύριακο), ώρες 11:00’-17:00’ ενώ θα παραμείνει επισκέψιμη μέχρι 31 Ιανουαρίου 2024.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτό είναι το μυστικό για καλύτερη σεξουαλική ζωή – Και δεν έχει σχέση με το σεξ

    Εάν τα κάνετε όλα μαζί με τον σύντροφό σας,...

    Γιατί με πιάνει φαγούρα μετά το μπάνιο;

    Ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο...

    Πώς θα καταλάβετε ότι το μαξιλάρι σας θέλει αλλαγή

    Μπορεί να έχουμε βρει το κατάλληλο μαξιλάρι και να...

    Σχέσεις: Τελικά πόσο διαρκεί ο έρωτας; – Τι λένε οι επιστήμονες

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο διαρκεί ο έρωτας, ένα από...