flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΠΑΤΡΑ: Τα μέλη της Λέσχης 4Χ4 Πάτρας “Skarta ekato”… έκαναν χειρουργικές κινήσεις και επανέφεραν το όχημα στα Καλάβρυτα

Η εκδρομή στα ορεινά της Αχαΐας λίγο έλειψε να λάβει τραγικές διαστάσεις για δύο ζευγάρια τουριστών από την Γερμανία που επιχείρησαν να διασχίσουν οδικώς τον δρόμο από την Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων προς το χωριό Λαπαναγοί.

Ξεκίνησαν το ταξίδι τους με «οδηγό» τη συσκευή πλοήγησης (GPS) που διέθεταν ακολουθώντας τις συντεταγμένες της διαδρομής που τους «έδινε», ωστόσο η τεχνολογία τους «οδήγησε» σε δύσβατο χωματόδρομο. Στην προσπάθειά τους να διέλθουν από στενό σημείο, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα αναστροφής του οχήματος, τμήμα του εδάφους υποχώρησε με αποτέλεσμα το τροχόσπιτο να ακινητοποιηθεί και να πάρει κλίση με κίνδυνο να ανατραπεί σε χαράδρα (!) πολλών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννησου», και οι 4 επιβάτες που ήταν καλά στην υγεία τους κατάφεραν να βγουν από το όχημα και να καλέσουν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης «112», ζητώντας βοήθεια και δίνοντας το στίγμα τους. Αμεση ήταν η κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας Καλαβρύτων μετά το σήμα για εγκλωβισμό ατόμων σε δύσβατο σημείο. Κατά πληροφορίες της «Π», η απόφαση του οδηγού να μην προσπαθήσει να κάνει οποιαδήποτε κίνηση προκειμένου να απεγκλωβίσει το όχημα, ήταν σωτήρια, καθώς ορατός ήταν ο κίνδυνος με το παραμικρό, το όχημα να ανατραπεί στο γκρεμό.

Ο απεγκλωβισμός του οχήματος έγινε από τα μέλη της Λέσχης 4Χ4 Πάτρας «Skarta Ekato», που μετέβησαν στο σημείο με τέσσερα ειδικά οχήματα και με «χειρουργικές» κινήσεις και τη χρήση ειδικού εξοπλισμού κατάφεραν να το επαναφέρουν στο οδόστρωμα με τον οδηγό να το απομακρύνει με ασφάλεια.

«Εχουμε κάνει αρκετούς απεγκλωβισμούς τις τελευταίες δεκαετίες που ασχολούμαστε. Ηταν μακράν ό,τι πιο επικίνδυνο έχω βρεθεί εγώ προσωπικά. Το αμάξι κρεμόταν από μια κλωστή και αν το κούναγες με το ένα σου δάχτυλο θα έφερνε αρκετές τούμπες στην χαράδρα. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της Λέσχης που έσπευσαν να βοηθήσουν εθελοντικά και προτείνω να ανάψουμε όλοι μαζί ένα κερί στην χάρη της Παναγίας που γυρνάμε όλοι μας, σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας», ανέφερε ο π. πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4 Πάτρας, Θύμιος Τζόβολος, στο automotopatras.gr

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

«Αυτός ο δρόμος έχει υποστεί ζημιά από κατολίσθηση και είναι κλειστός χρόνια. Εμείς το ξέρουμε, για κάποιον που δεν το γνωρίζει όμως… Εχει γίνει νέα χάραξη και περιμένουμε το έργο. Για να πάμε στο Μοναστήρι της Μακελλαρίας, αράζουμε τα αυτοκίνητα μας και πάμε με τα πόδια» δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της κοινότητας Λαπαναγών Κώστας Παλιακάσης, προσθέτοντας: «Δυστυχώς έχουμε γενικό πρόβλημα με τους δρόμους, για να πάμε στο χωριό είναι χωματόδρομος σε κακή κατάσταση, το ίδιο και μέσω Πετσάκων και Ρακίτα, αλλα και Λαπαναγών προς Μακελλαριά».