ΠΑΤΡΑ: Τα πιο μεγάλα “φέσια” στον Δήμο Πατρέων! Αυτή είναι η εταιρεία που χρωστά τα περισσότερα

    Ημερομηνία:

    Έκλεισε το παράθυρο της ρύθμισης των 60 δόσεων για τις οφειλές στους ΟΤΑ, ωστόσο στον Δήμο Πατρέων δεν σταματούν να προσέρχονται πολίτες και επιχειρήσεις, για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, όπου προβλέπεται πάλι ότι μην καταβολή της 1ης δόσης αίρονται τα όποια αναγκαστικά μέτρα.

    Μάλιστα, με τη ρύθμιση αυτή, το ελάχιστο ποσό της δόσης φτάνει μέχρι τα 30 ευρώ, αλλά συμφέρει όσους έχουν μικρές οφειλές.

    Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στα κατάστιχα της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, είναι τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις με μεγάλες οφειλές κεφαλαίου άνω των 10.000 ευρώ, που υπολογίζονται σε 600.

    Φλίγκος

    Πιθανόν μετά τη λήψη αναγκαστικών μέτρων και τη ρύθμιση των 60 δόσεων, κάποιοι οφειλέτες αυτής της κατηγορίας να προχώρησαν σε ρύθμιση, οπότε ο ακριβής αριθμός τους θα επικαιροποιηθεί σύντομα.

    Πάντως, ο κ. Πλέσσας τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα οφειλέτη αυτής της κατηγορίας, για ρύθμισή του χρέους άνω των 10.000 ευρώ μέσω του εξωδικαστικού.

    GLEARNET

    Να σημειωθεί ότι από τους 600 οφειλέτες με χρέη άνω των 10.000 ευρώ, οι 125 είναι μεγαλοοφειλέτες καθώς έχουν συνολικά χρέη που ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 1/3 των συνολικών οφειλών προς τον Δήμο Πατρέων.

    Η εταιρεία διαχειριζόταν πριν από πολλά χρόνια τις διαφημιστικές πινακίδες και πύργους του Δήμου Πατρέων και άλλων ΟΤΑ.

    Ο κ. Πλέσσας ανέφερε  ότι ο Δήμος Πατρέων με τη νομική του υπηρεσία, αναζητά φυσικά πρόσωπα ή περιουσιακά στοιχεία που να συνδέονται με την παραπάνω εταιρεία, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρει κάτι για να κατασχέσει.

    Οι μεγάλοι οφειλέτες προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, το ύψος των οποίων υπερβαίνει 10.000 ευρώ, δικαιούται να υπαχθούν με αίτησή τους, στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών του ν. 4738/2020.

    Σε αυτήν την περίπτωση, το χρέος ως σύνολο απαιτήσεων (αρχικού οφειλόμενου ποσού, τυχόν προστίμων και προσαυξήσεων), βεβαιώνεται στην οικεία ΔΥΟ, η οποία πλέον το διαχειρίζεται ως χρέος του Δημοσίου, ενεργώντας όλες τις πράξεις που ορίζονται στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού.

    Στις περιπτώσεις επιτυχούς προόδου του μηχανισμού και είσπραξης οφειλομένων, η ΑΑΔΕ παρακρατά ποσοστό 5% αυτών και αποδίδει τα υπόλοιπα εισπραχθέντα στον δικαιούχο, δήμο ή νομικό πρόσωπο εντός 30 ημερών από την είσπραξή τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Χένρι Καβίλ τραυματίστηκε πριν ξεκινήσει το remake του «Highlander» – Αναβάλλονται τα γυρίσματα για το 2026

    Μία πολύ δυσάρεστη είδηση απογοήτευσε τους θαυμαστές του Χένρι Καβίλ,...

    Ολυμπιακός: Με Ταρεμί και Ποντένσε η αποστολή για Πανσερραϊκό

    Ο Μεχντί Ταρεμί και ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για...

    Η κυβέρνηση Τραμπ κατέστρεψε αντισυλληπτικά αξίας 10 εκατ. δολαρίων

    Ένα τεράστιο αριθμό αντισυλληπτικών αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο...

    Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Στην Νέα Υόρκη λίγο πριν την πρεμιέρα του GNTM – Η φωτογραφία με τη νέα της μάνατζερ

    Μετά από έναν μαγικό Αύγουστο, όπου απόλαυσε καλοκαιρινές διακοπές...