ΠΑΤΡΑ: Τα Ψηλαλώνια και η Τριών Ναυάρχων πριν 60 χρόνια – Ποια κτίρια διακρίνονται

    Ημερομηνία:

    Μια πανοραμική αεροφωτογραφία της Πάτρας, από την γεωγραφική υπηρεσία Στρατού, στις αρχές της δεκαετίας του 60, εποχή της έντονης αστικοποίησης και της οικοδομικής ανάπτυξης, “ανέβασε” σρη σελίδα Patras Old Photos ο Ανδρέας Ανδριόπουλος.

    Στο κέντρο της δεσπόζουν τα Υψηλά Αλώνια και γύρω γύρω διακρίνονται μεταξύ άλλων το Μέγαρο Βουρλούμη, η Γούναρη, ο Γαλλικός Μώλος, ο Άγιος Ανδρέας, ο Σταυριανός, η Τριών Ναυάρχων, το Μέγαρο Γκολφινόπουλου, η Αλάμπρα, η Ούφα, ο Ανέστης, το Θέατρο Λυρικόν με την μαρμάρινη διακόσμηση της αυλαίας του να αχνοφαίνεται, το συγκρότημα σχολείων 3ου-4ου με την αριστερή σκάλα να οδηγεί στο 3ο γυμνάσιο και την δεξιά στο 4ο, το Ζενίθ και πολλά άλλα τα οποία σας αφήνουμε να ανακαλύψετε εσείς και να μας τα επισημάνετε.

    Φωτογραφία τεκμήριο υψηλής ανάλυσης στην οποία έγινε μερική ψηφιακή αποκατάσταση από τον γραφίστα Τάσο Μπαλωμένο τόση ώστε να μην αλλιωθεί η αυθεντικότητα της, δείτε την σε πλήρη οθόνη. Μία αυθεντική φωτογραφία ντοκουμέντο προερχόμενη από το αρχείο του Γιώργου Κοτοπούλη.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Εμπαιναν μεσάνυχτα μέσα στην υπηρεσία και έκαναν… “μαϊμουδιές”! Σκάνδαλο και έρευνα από την Περιφέρεια

    Καθηµερινός «γολγοθάς» για πολίτες, επαγγελµατίες και επιχειρήσεις, έχει εξελιχθεί...

    Αυτή είναι η άσκηση για καλύτερο σεξ

    Τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο αναπαραγωγικό σύστημα...

    Τα τρία ζώδια που θα σε απατήσουν και… ούτε που θα το καταλάβεις

    Πολλοί από εμάς το έχουμε κάνει. Προς Θεού, δεν...

    Το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο – Γιατί κανείς δεν μένει μέσα πάνω από μία ώρα

    Για όσους έχουν κουραστεί από τη βαβούρα των μεγάλων...