Νέα δεδομένα στο θέμα που έχει προκαλέσει συζητήσεις πολιτών αλλά και αντιδράσεις θεσμικών, στην τοπική κοινωνία και αφορά στη διακοπή λειτουργίας του Μέγα Εμβολιαστικού Κέντρου Πατρών στο νότιο λιμάνι, προσδίδει πλέον η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία αν και γνωρίζει τον θόρυβο, δεν δείχνει προς το παρόν έτοιμη για αλλαγή πλεύσης.
Κι ενώ, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος έχει φτάσει το θέμα ακόμα και στον ίδιο τον υπουργό Θάνο Πλεύρη, αναμένοντας μία πιθανή θετική παρέμβασή του, ο καθ’ ύλην αρμόδιος γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έρχεται να θέσει σε διπλή βάση το ζήτημα που έχει προκύψει στην Πάτρα.
Ερωτηθείς από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», για το αν θα κλείσει τελικά το Εμβολιαστικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ, όχι μόνο το επιβεβαίωσε, αλλά τόνισε πως ήταν γνωστός εξαρχής ο χρόνος ζωής του. «Το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας, όπως και άλλα σ’ όλη την Ελλάδα, θα κλείσει στις 28 Σεπτεμβρίου. Δεν μπορούμε να το κρατήσουμε ανοιχτό όταν ο τοπικός πληθυσμός δεν κάνει πια – μαζικά – εμβόλια. Να παραμείνει ανοιχτό σε ποιά βάση λογικής;» δήλωσε.
Αν και εμφάνισε ως ευρωπαϊκό το φαινόμενο της αριθμητικής μεγάλης κάμψης των εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Υγείας συνεχίζει να μελετά τα στοιχεία της πορείας του Εμβολιαστικού Κέντρου, για να δει μήπως και προκύψει κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που ήθελαν, τον τελευταίο μήνα, να γίνονται εκεί περί τους 150 εμβολιασμούς την ημέρα, όταν στη αρχή της λειτουργίας του και για αρκετούς μήνες μετά, αυτοί έφταναν κατά μέσο όρο τους 900 με 1.000 ημερησίως.
Στο ερώτημα αν υπάρχει σκέψη για συνέχιση της λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο, λέγοντας: «Τι νόημα έχει αν δεν γίνονται εμβολιασμοί; Αν όμως δούμε ότι κλείνονται πολλαπλάσια ραντεβού, μπορούμε να εξετάσουμε να παραταθεί η λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου».
Πελοπόννησος