ΠΑΤΡΑ: Τιμάται η μνήμη του Οδυσσέα Ανδρούτσου αύριο Κυριακή

    Ημερομηνία:

    Εκατόν ενενήντα εννέα (199) χρόνια συμπληρώθηκαν στις 5 Ιουνίου 2024 από το θάνατο του γενναίου οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και η μνήμη του θα τιμηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

    Από τις 7.15 έως και τις 10 το πρωί της Κυριακής θα ψαλεί αρχιερατική Θεία λειτουργία και θα τελεστεί ιερό μνημόσυνο του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Οδυσσέα Ανδρούτσου.

    Στη Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα μιλήσει και σχετικά.

    Θα ακολουθήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ανδρούτσου στο Βλατερό.

    Ο Οδυσσέας Βερούσης ή Ανδρούτσος είχε γεννηθεί στην Ιθάκη, το 1790.

    Πολέμησε μέχρι το 1820 για λογαριασμό του Αλή Πασά όπως γράφει η wikipedia, και στη συνέχεια αγωνίστηκε για την Ελληνική επανάσταση. Το 1825 κατηγορήθηκε για συνεργασία με τους Τούρκους και φυλακίστηκε στην Ακρόπολη των Αθηνών όπου και δολοφονήθηκε από τον Γκούρα πριν δικαστεί στις 5 Ιουνίου του ίδιου έτους.

    ΠΑΤΡΑ: Τιμάται η μνήμη του Οδυσσέα Ανδρούτσου αύριο Κυριακή

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Αναζητείται νταής που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την 32χρονη σύζυγό του

    Σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε σε χωριό της Τριχωνίδας, με...

    Εκστρατεία εγγραφής νέων μελών της Δ.Ε.Ε.Π Ν.Δ Αχαΐας

    Με κεντρικό σύνθημα «Συμμετέχουμε Σήμερα Αλλάζουμε το Αύριο» η...

    ΠΑΤΡΑ: Δύο χρόνια χωρίς το Χριστινάκι! Ποιους ευχαριστεί η οικογένεια

    Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τη μέρα που «πέταξε» ψηλά...