ΠΑΤΡΑ: Τιμή με ονοματοδοσία οδού στον Νικόλαο Κατούντα

    Ημερομηνία:

    Πριν από δύο μήνες, ο Νίκος Τζανάκος επανάφερε στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση που είχε καταθέσει στο παρελθόν μαζί με τον Θόδωρο Ξυλιά για την απόδοση τιμής στον πατρινό αντιστράτηγο Νικόλαο Κατούντα στον ήρωα της Κερύνειας και έχει τιμηθεί από πολλούς Δήμους στην Ελλάδα και την Κύπρο.

    Ο κ. Τζανάκος με πρόσφατη ανακοίνωσή του είχε τονίσει πως η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει την ιδέα της απόδοσης τιμών. Στην προχθεσινή συνεδρίαση το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε, με τον εισηγητή να ζητάει επιπλέον τιμές με εκδηλώσεις στην πόλη.

    Ο ήρωας πατρινός αντιστράτηγος ζούσε στην πόλη και κατοικούσε στην οδό Μητροδώρου (αρ. 23), πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Με την απόφαση του συμβουλίου, το αίτημα Τζανάκου-Ξυλιά θα ικανοποιηθεί και η πόλη θα τιμήσει τον Νικόλαο Κατούντα, δίνοντας το όνομά του σε δρόμο της γειτονιάς όπου έζησε.

    Πελοπόννησος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    7 superfoods που δίνουν «ανάσα» στο πλανήτη

    Με την βιομηχανία τροφίμων να εκτιμάται ότι ευθύνεται για...

    Ποτέ δεν είναι αργά: 10 άνθρωποι που έκαναν μεγάλη επιτυχία μετά τα 40

    Επιχειρηματίες όπως ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates...

    Ντόλι: Πού είναι σήμερα το διασημότερο πρόβατο στην ιστορία

    Μία ομάδα Βρετανών επιστημόνων, που δουλεύουν υπό την ηγεσία...

    Η πλουσιότερη οικογένεια όλων των εποχών γεννήθηκε στο εβραϊκό γκέτο της Φρανκφούρτης

    23 Φεβρουαρίου 1744 Γεννιέται στη Γερμανία ο Μάγιερ Άμσκελ Ρότσιλντ. Από...