ΠΑΤΡΑ: Τιμή με ονοματοδοσία οδού στον Νικόλαο Κατούντα

Ημερομηνία:

Πριν από δύο μήνες, ο Νίκος Τζανάκος επανάφερε στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση που είχε καταθέσει στο παρελθόν μαζί με τον Θόδωρο Ξυλιά για την απόδοση τιμής στον πατρινό αντιστράτηγο Νικόλαο Κατούντα στον ήρωα της Κερύνειας και έχει τιμηθεί από πολλούς Δήμους στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο κ. Τζανάκος με πρόσφατη ανακοίνωσή του είχε τονίσει πως η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει την ιδέα της απόδοσης τιμών. Στην προχθεσινή συνεδρίαση το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε, με τον εισηγητή να ζητάει επιπλέον τιμές με εκδηλώσεις στην πόλη.

Ο ήρωας πατρινός αντιστράτηγος ζούσε στην πόλη και κατοικούσε στην οδό Μητροδώρου (αρ. 23), πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Με την απόφαση του συμβουλίου, το αίτημα Τζανάκου-Ξυλιά θα ικανοποιηθεί και η πόλη θα τιμήσει τον Νικόλαο Κατούντα, δίνοντας το όνομά του σε δρόμο της γειτονιάς όπου έζησε.

Πελοπόννησος

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Νότιο Πάρκο Πάτρας: Άθληση στη φύση χωρίς κόστος

Ο Δήμος Πατρέων και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, με...

Eρχεται το 400άρι στους συνταξιούχους

Στα 400 ευρώ ανέρχεται για το 2026 η ετήσια...

Πάτρα: Οι εφημερεύοντες γιατροί το Σαββατοκύριακο 78 Νοεμβρίου

7,8 Νοεμβρίου 2026 (από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7...

Release Athens 2027: Φέρνει στην Αθήνα τον Μπρους Ντίκινσον και επεκτείνεται στη Βουλγαρία

Ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές χέβι μέταλ όλων των...