Πάτρα: Το δέλεαρ της φοιτητικής ζωής έγινε το… «σπίτι μου το πατρικό»!

    Ημερομηνία:

    Το δέλεαρ της φοιτητικής ζωής έχει περάσει στα άγραφα λόγω της ακρίβειας και του κόστους ζωής.  

    Το βασικό κριτήριο της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων έχει πάψει να είναι η πόλη που θα τους εξασφαλίσει μια καλή φοιτητική ζωή, αλλά έχει να κάνει με την επιλογή μιας σχολής που να βρίσκεται στην πόλη τους.

    Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που διατυπώνουν εκπαιδευτικοί και φροντιστηριακοί κύκλοι που ασχολούνται και έχουν παρακολουθήσει το όλο θέμα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού.

    Φλίγκος

    Σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς, εκείνο που ρωτούσαν οι υποψήφιοι τους ειδικούς συμβούλους του κάθε φροντιστηρίου για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι το αν υπήρχαν σχολές πάνω στο επιστημονικό πεδίο που να τους ενδιαφέρει που να βρίσκονται είτε στην πόλη τους, είτε κοντά σε αυτή.

    Αν δεν υπήρχε τότε διάλεγαν μια παρεμφερή σχολή που όμως έχει ένα διαφορετικό επιστημονικό και γνωσιολογικό πεδίο. Το χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι ότι οι πρωτοετείς έχουν πάψει να νοιάζονται για το ποια πόλη θα τους παρέχει μια καλή φοιτητική ζωή, με διασκέδαση, αλλά επιλέγουν την πάτρια πόλη τους, μένοντας και ως σπουδαστές στο πατρικό τους.

    GLEARNET
    Άλλωστε, τα ενοίκια είναι τόσο υψηλά και γενικότερα το κόστος ζωής που δεν θα τους επέτρεπαν να ζήσουν άνετα και να περνούν καλά ως φοιτητές που ζουν μόνοι σε μία ξένη πόλη.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Οι “πρώην” σύζυγοι ή συνεργάτες… “καρφώνουν” επιχειρηματίες!

    Η εφορία βάζει στο μικροσκόπιο τους πλούσιους φορολογούμενους και στήνει «σαφάρι» ελέγχων με καταγγελίες που...

    Ηχορύπανση: Κάτοικοι παίρνουν υπνωτικά γιατί δεν αντέχουν τον θόρυβο από τα τρένα

    «Εκκωφαντική» είναι η απειλή της ηχορύπανσης για την υγεία και την...

    AXAΪΑ: Ακόμη… περιμένουν αποζημιώσεις οι πυρόπληκτοι στο Κάλφα

    Την ένταξη των πυρόπληκτων της Κοινότητας Κάλφα του Δήμου...

    Spotify: Το πρώτο τραγούδι που ξεπερνά τα 5 δισ. streams ανήκει στον The Weeknd

    Το «Blinding Lights» του The Weeknd έγινε το πρώτο...