Πάτρα: Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει δίωξη συνδικαλιστική

    Ημερομηνία:

    Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και Προέδρου της ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκου Μπεκρή.

    Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την αστική δικαιοσύνη, που ως μακρύ χέρι του συστήματος στοχεύοντας στη διασφάλιση και την οργάνωση της κυριαρχίας της άρχουσας αστικής τάξης, για ακόμη μια φορά στρέφεται απέναντι στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, θεωρώντας πως μπορεί να υποταχθεί.

    Συγκεκριμένα η εισαγγελία Πειραιά καλεί τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και της ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκο Μπεκρή, σε απολογία γιατί τόλμησε να εκφράσει την αλληλεγγύη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας προς τον παλαιστινιακό λαό, πέρσι τον Οκτώβρη, όταν το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, με την στήριξη άλλων σωματείων, του Ε.Κ.Πειραιά, του λαού της περιοχής, σταμάτησε ένα container με εκατομμύρια σφαίρες, που προορίζονταν για το Ισραήλ, στην πύλη του λιμανιού του Πειραιά.

    Αυτό που ενοχλεί βέβαια στην πραγματικότητα είναι η συνολική δράση του συναδέλφου, πρωτοπόρου συνδικαλιστή, των ταξικών συνδικάτων καθώς και του αγωνιζόμενου λαού του Πειραιά απέναντι στα δολοφονικά σχέδια του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ και της αστικής τάξης της χώρας μας. Φανερώνεται άλλωστε από το γεγονός πως η κλήση σε απολογία έγινε μία μέρα μετά την επιστροφή της αποστολής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Πειραιά σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, την ώρα που το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με την στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης πραγματοποιούν γενοκτονία.

    Απαιτούμε τώρα:

    · Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

    · Να καταργηθεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

    Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως οι εργάτες τρομοκρατούνται. Αντίθετα πεισμώνουμε ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί. Όλοι οι εργαζόμενοι στεκόμαστε αλληλέγγυοι και ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους πως δεν τρομοκρατούμαστε! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να σταματήσουν οι πόλεμοι, για να απεμπλακεί η χώρα από τους επικίνδυνους για τον λαό της και τους λαούς όλου του κόσμου ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βίντεο: Δύο ακόμα συμμετοχές από Αγρίνιο και Μεσολόγγι στο φετινό The Voice of Greece

    Δύο ακόμα συμμετοχές από τη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα...

    Εκλογές ΔΕΕΠ Αχαΐας ΝΔ: Με τον Αντώνη Κουνάβη Ι. Σταυρογιαννόπουλος και Σ. Μεντζελόπουλος – φωτό

    Ο Ιωάννης Σταυρογιαννόπουλος με τον Αντώνη Κουνάβη Ο Ιωάννης Σταυρογιαννόπουλος...

    Πρόγραμμα συλλογής τηγανέλαιων στην Πάτρα

    Την προηγούμενη εβδομάδα τοποθετήθηκαν σε διάφορα κεντρικά και περιφερειακά...

    Πάτρα: Αυτός και αν ήταν γάμος στην Οβρυά – φωτό

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b3%ce%ac%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%b2%cf%81%cf%85/