ΠΑΤΡΑ: Το καλάθι της νοικοκυράς οδηγεί στα τυποποιημένα προϊόντα

Ημερομηνία:

Το καλάθι της νοικοκυράς τους και το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το μέλλον του επαγγέλματος τους.  Ο λόγος για τα καταστήματα τροφίμων που ασχολούνται με την παραγωγή και την πώληση συγκεκριμένων ειδών, χωρίς να βρίσκονται στον κλάδο των μίνι μάρκετ ή των σούπερ μάρκετ.

Οι ιδιοκτήτες αρτοποιών, ζαχαροπλαστείων και κρεοπωλείων ουσιαστικά εξαιρούνται από το καλάθι της νοικοκυράς, καθώς η λίστα με τα τρόφιμα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, είναι τέτοια που οδηγεί τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ και μάλιστα στους μεγάλους ομίλους του κλάδου αυτού.

Όπως λένε τα προϊόντα, μπορεί σύμφωνα με την κυβέρνηση να αλλάζουν ανά την εβδομάδα, όμως ο παρονομαστής θα είναι ίδιος:

Όλα θα οδηγούν τον καταναλωτή στο να επιλέγει τυποποιημένα προϊόντα, μακριά από αυτά που παράγονται μέσα από την προσωπική εργασία των διαφόρων επαγγελματιών, όπως των αρτοποιών, των ζαχαροπλάστηδων ή ακόμα και των κρεοπώληδων.

«Είναι σαν μην υπάρχουμε στoν χάρτη για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις» έλεγε χαρακτηριστικά επαγγελματίας…

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Οι οργανώσεις παιδικής προστασίας ζητούν νέο σύστημα προστασίας ανηλίκων, τα κενά που ανέδειξε η υπόθεση της Κυψέλης

Το Δίκτυο Οργανώσεων Παιδικής Προστασίας, ένας σταθερός χώρος συνεργασίας οργανώσεων...

Καλομοίρα σε Γιώργο Μπούσαλη: Είσαι ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας, είμαστε ευλογημένοι που σε έχουμε

Με αφορμή τα γενέθλια του Γιώργου Μπούσαλη, η Καλομοίρα εξέφρασε δημόσια την...

Ευρυδίκη Βαλαβάνη για τον γιο της: Mαζί σου γεννιέται καθημερινά και μια καινούρια εκδοχή μου

Στη μητρότητα και την καθημερινότητα με τον γιο της...

Ανακαλύφθηκε νέο είδος αιλουροειδούς για πρώτη φορά έπειτα από έναν αιώνα, τι ξέρουμε για τη μυστηριώδη «τιλκάγιο»

Ένα νέο είδος αγριόγατας ανακαλύφθηκε στα δάση της Βολιβίας, σηματοδοτώντας...