Και ενώ όλη η Ελλάδα έκανε «μεταστροφή» στην σκέψη της, αφού παρακολουθώντας το θρίλερ με τα τρία κορίτσια της Πάτρας διαπιστώνει ότι… δεν υπάρχει ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου στην Τζωρτζίνα (με βάση το αποτέλεσμα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων), ο Alpha επικαλούμενος πληροφορίες (προφανώς από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που έχει τον φάκελο στα χέρια του μια και σε αυτόν παρεδόθη από τον διενεργούντα την εξέταση κ. Θεοχάρη), υποστήριζε χθες ότι… δεν έχει αποκλειστεί ο ασφυκτικός θάνατος.

Πάντως σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες το κείμενο του κ. Θεοχάρη (στην ιστοπαθολογική έκθεση) αναφέρει ξεκάθαρα πως «δεν βρέθηκαν εξαγγειώσεις στον εγκέφαλο και ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα ώστε να αιτιολογείται ο ασφυκτικός θάνατος».
Θα πρέπει να τονιστεί πως στην έκθεση αναφέρονται το πνευμονικό οίδημα και η πνευμονορραγία! Αυτά τα ευρήματα όντως δεν παραπέμπουν 100% σε ασφυκτικό θάνατο. Μένει ο ιατροδικαστής να αποφασίσει επί του θέματος ο οποίος θα πρέπει να συνεκτιμήσει την κατάσταση σύμφωνα και με τα ευρήματα που υπήρχαν στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Επίσης στην ιστοπαθολογική έκθεση του κ. Θεοχάρη που αφορά την 9χρονη Τζωρτζίνα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πρέπει να γίνει αιματολογικός έλεγχος και να ερευνηθούν αυξητικοί παράγοντες, οι οποίοι ενεργοποιούν τα κύτταρα των οστών. Να ερευνηθούν δηλαδή φάρμακα τα οποία μπορεί να έχει λάβει η Τζωρτζίνα και τα οποία έχουν ενεργοποιήσει τα κύτταρα μυελού των οστών που φαίνονται από τις ιστοπαθολογικές να έχουν βγει στην περιφέρεια. Δηλαδή, να έχουν βγει από τον μυελό των οστών και να συναντάμε πλέον σε άλλα όργανα, στο συκώτι για παράδειγμα ή στον πνεύμονα. Πρέπει να ερευνηθεί, αν η Μαλένα, το πρώτο παιδί είχε όντως καρκίνο ή εάν είχε λάβει κάποια φάρμακα που του είχαν προκαλέσει το ίδιο σύμπτωμα».
Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων κάνει χθες μία ανάρτηση που γίνεται viral στο διαδίκτυο. Χρησοιμοποίησε το twitter και έγραψε: «Σημαντική σε αυτή την υπόθεση είναι η τηλεοπτική συνέντευξη της μητέρας που περιγράφει με ορθούς ιατρικούς όρους τη στιγμή της κατάληξης του κάθε παιδιού»!

Ιατροδικαστής που δεν θέλησε να αποκαλύψουμε το όνομά του δήλωσε πως για να γίνεται «ανατροπή» της αρχικής ερμηνείας της ιστοπαθολογικής έκθεσης και να αφήνεται «παράθυρο» στο ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου (έστω και ως πληροφορία σε τηλεοπτικό σταθμό) δεν αποκλείεται η έκθεση να μην είναι τόσο «ξεκάθαρη» οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την τοξικολογική ανάλυση και να συνδυαστικά να καταλήξουμε κάπου. Και συμπλήρωσε: «Μόνο η συνδυαστική μελέτη και των τριών θανάτων θα δώσει τη λύση στους μυστήριους αυτούς θανάτους των κοριτσιών»!
Άλλος ιατροδικαστής κληθείς από την «Πελοπόννησο» να σχολιάσει το θέμα, δήλωσε: «Με τις συγκεκριμένες εκθέσεις και αν η τοξικολογική δεν δείξει κάτι, ο φάκελος κλείνει. Ότι και να κάνει το Ανθρωποκτονιών, αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε ομολογία ή δεν βρεθούν στοιχεία από την Αστυνομική έρευνα, κανείς Ανακριτής δεν πρόκειται να προχωρήσει μία υπόθεση για να εξεταστική ως έγκλημα, όταν οι αιτίες θανάτου πιστοποιούνται ως «παθολογικές»!
Ετσι το κρίσιμο στοιχείο για την αποκάλυψη των αιτιών θανάτου είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας. Και εκεί έχει στραφεί το ενδιαφέρον των ειδικών, δηλαδή στις ουσίες που είχε λάβει το παιδί και οι οποίες προκάλεσαν βλάβες στο ήπαρ και τον πνεύμονα. Ανάλογη βλάβη μπορεί να είχε παρουσιαστεί και στο ήπαρ της Μαλένας το 2019.
Οι ειδικοί συγκρίνουν τις ουσίες αυτές με τις ουσίες που χορηγούνταν κανονικά στο κοριτσάκι από τους γιατρούς , αν και εκτιμάται ότι οι ουσίες αυτές δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακαριαίο θάνατο και για τον λόγο αυτό, ερευνούν αν ο οργανισμός του παιδιού είχε τοξικές ουσίες
Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και το θέμα της λευχαιμίας με την οποία διαγνώσθηκε η 3,5 ετών Μαλένα. Η βλάβη του ήπατος που διαπιστώθηκε από τις ιστολογικές εξετάσεις (ηπατική ανεπάρκεια) θα μπορούσε να επέλθει και ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «η δηλητηρίαση θα πρέπει να συσχετισθεί και με τη διάγνωση της λευχαιμίας, διότι σύμφωνα με τον φάκελο ήταν άτυπη η διάγνωση και με ελαφριά μορφή». Διερωτώνται συγκεκριμένα μήπως η εικόνα της λευχαιμίας επήλθε ως αποτέλεσμα χρόνιας δηλητηρίασης. «Μήπως η αντίδραση του οργανισμού οφείλεται σε παρατεταμένη προσπάθεια δηλητηρίασης, με αποτέλεσμα να αρρωστήσει το παιδί και να παρουσιάσει λεμφαδενίτιδα;» επισημαίνουν.