ΠΑΤΡΑ: Το Σωματείο Ηθοποιών τα βάζει με τον Λουκά Θάνο και περιμένει εξηγήσεις! Με τα χρώματα του Gay Pride το “κάδρο” του Θεάτρου Απόλλων

    Ημερομηνία:

    Περιμένει εξηγήσεις το Σωματείο Ηθοποιών μετά την δήλωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Θάνου για την διακριση στην εργασία σε σχέση με την ομοφυλοφιλία, και την παράσταση “Μότσαρτ”! Μάλιστα για να καταδείξει το Σωματείο πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την σεξουαλικότητα των ηθοποιών “μόνταρε” το Δημοτικό Θέατρο Πάτρα; με “περίβλημα” τα χρώματα της σημαίας των ομοφυλοφίλων και του gay pride. Aναφέρει:

    “Εμβρόντητοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις δηλώσεις του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ύστερα από αντιδράσεις γονέων για την παράσταση μπαλέτου «Μότσαρτ» και την επιλογή γυναίκας χορεύτριας στον ομώνυμο ρόλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Λουκάς Θάνος, φέρεται ανάμεσα σε άλλα να έχει πει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία, αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα να την προκρίνω. Το να παροτρύνεις και να πιέζεις ένα άτομο να γίνει ομοφυλόφιλο, επειδή ίσως είναι της μόδας, έχει μεγάλη απόσταση και σε καμία περίπτωση δεν με βρίσκει σύμφωνο. Εγώ έχω ανάγκη να βλέπω ξεχωριστά τα φύλα στη σκηνή και δεν έχω ποτέ άνδρες χορευτές θηλυπρεπείς».

    Το ΣΕΗ προσπαθώντας να διασταυρώσει το αληθές των δηλώσεων αυτών, αφού ο κ. Θάνος φαίνεται να τις αρνείται, χτες πληροφορήθηκε για την αντίδραση του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλακη, ο οποίος σε επιστολή του στον κ. Θάνο αναφέρει πως παρά τις όποιες «διορθωτικές» ύστερες κινήσεις, δεν έχει στα αλήθεια ανακαλέσει ή απολογηθεί για το ομοφοβικό σκέλος των δηλώσεών του.
    Φλίγκος
    Αν αυτές οι παραληρηματικές ομοφοβικές δηλώσεις του διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που ταυτοχρόνως συνιστούν αθέμιτη διάκριση στο εργασιακό περιβάλλον (όπως την απαγορεύει ο Ν.4443/2016, αλλά και η ενωσιακή νομοθεσία με την Οδηγία 2000/78), όντως ευσταθούν, δηλώνουμε απερίφραστα την πλήρη εναντίωσή μας.
    Περιμένουμε την άμεση αντίδραση του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. καθώς και του Δήμου της Πάτρας για το παραπάνω θέμα.
    GLEARNET
    Ζητάμε να πράξουν τα δέοντα γι αυτή την πρωτοφανή και δυσανάλογη προσβολή για το ιστορικό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, καθώς και τον θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παντρεμένος γιατρός έκανε σεξ με νοσηλεύτρια, ενώ ο ασθενής βρισκόταν σε αναισθησία – Σάλος με το 8λεπτο «comfort break»

    Ένας παντρεμένος αναισθησιολόγος είχε σεξουαλική επαφή με νοσηλεύτρια σε χειρουργική αίθουσα...

    Δημήτρης Παλούμπης: Ο ακατάσχετος λογαριασμός χρειάζεται άμεση αναπροσαρμογή

    Ο ακατάσχετος λογαριασμός θεσπίστηκε το 2016 με όριο τα...

    Η Ελλάδα απαντά στον ΟΗΕ για τις διεκδικήσεις της Λιβύης: Απορρίπτουμε εξ αρχής το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δείτε την επιστολή

    Την απάντησή της στην επιστολή της Λιβύης προς τον ΟΗΕ, της 27ης Μαΐου,...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓΓ. ΛΑΔΑ ΕΤΩΝ 67 ΘΑΝΟΥΣΑ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-9-2025 ΚΑΙ...