ΠΑΤΡΑ: Το σπίτι που βυθίζεται με κάθε νεροποντή – SOS εκπέμπει η οικογένεια

    Ημερομηνία:

    «Με την πρώτη νεροποντή κάνεις προσευχή να μην πλημμυρίσει το σπίτι, να μην επιβαρυνθούν άλλο τα θεμέλια…».
    Τα λόγια αυτά ανήκουν στα μέλη της οικογένειας Μπάστα που κατοικούν στην πλατεία Ανθούπολης και εκπέμπουν σήμα SOS για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Βλέπετε το σπίτι τους βρίσκεται στο τέλος του κατηφορικού δρόμου πέριξ της πλατείας Ανθουπόλεως, που δεν είναι ασφαλτοστρωμένος στο επάνω μέρος του, με αποτέλεσμα ο χώρος με τις πρώτες νεροποντές να μετατρέπεται σε χείμαρρο που μεταφέρει αδρανή υλικά, πέτρες και χώματα, δημιουργώντας ακόμη και κίνδυνο καθίζησης της οικίας!

    Πάτρα: Το σπίτι που βυθίζεται με κάθε νεροποντή - SOS εκπέμπει η οικογένεια Μπάστα στην πλατεία Ανθούπολης

    Οι τοίχοι του σπιτιού είναι αλλοιωμένοι και έχουν φουσκώσει από την υγρασία

    Πάτρα: Το σπίτι που βυθίζεται με κάθε νεροποντή - SOS εκπέμπει η οικογένεια Μπάστα στην πλατεία Ανθούπολης

    Μια τεράστια ρωγμή μέσα στο εσωτερικό του σπιτιού της οικογένειας Μπάστα

    Φλίγκος

    ΑΝΤ. ΜΠΑΣΤΑΣ: «ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

    GLEARNET

    «Μας είχαν πει ότι θα γίνει ασφαλτόστρωση του δρόμου και ότι θα τοποθετηθούν φρεάτια για να φεύγουν τα νερά. Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα το σπίτι μας κάθε φορά που βρέχει να παθαίνει φθορές και ζημιές», ανέφερε ο ιδιοκτήτης Αντώνης Μπάστας και πρόσθεσε: «Είναι μια ψυχοφθόρα κατάσταση και μια πολυέξοδη διαδικασία όλη αυτή που βιώνουμε. Το πρόβλημα μας ταλαιπωρεί εδώ και καιρό. Δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε. Πρέπει να βρεθεί επιτέλους ένας τρόπος για να απομακρύνεται το νερό χωρίς να μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων. Ακόμη κι ένα φρεάτιο που υπάρχει επί της οδού Ανθουπόλεως καθίσταται εντελώς άχρηστο γιατί φτιάχθηκε σε σημείο που δεν φτάνει το νερό».

    Πάτρα: Το σπίτι που βυθίζεται με κάθε νεροποντή - SOS εκπέμπει η οικογένεια Μπάστα στην πλατεία Ανθούπολης

    Ο Αντώνης Μπάστας εξηγεί το μέγεθος του προβλήματος στον επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκο Παπαδημάτο υπό το βλέμμα του προέδρου του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ανθούπολης Νίκου Κωνσταντινίδη

    ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ!

    Από την πλευρά της η Ειρήνη Μπάστα, μας ξενάγησε μέσα στο σπίτι της οικογένειας, εκεί όπου καταγράψαμε το μέγεθος του προβλήματος. Τεράστιες ρωγμές στους τοίχους, υγρασία και το πιο σοκαριστικό: Η οικογένεια έχει αλλάξει ουκ ολίγες φορές την εξώπορτα του σπιτιού της, καθώς, όπως μας μεταφέρθηκε, τίθεται πλέον ακόμη και θέμα στατικότητας. «Είμαστε σε απόγνωση. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να μας βοηθήσουν. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να βυθιστεί το σπίτι μας από τα νερά;», ανέφερε η κ. Μπάστα.

    Το πρόβλημα λύνεται, ακόμη δεν είναι αργά για το σπίτι της οικογένειας Μπάστα, όμως όλα είναι και θέμα βούλησης. Υπάρχει άραγε αυτή;

     

    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λήγει το τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Ποιοι πιέζουν να γίνει αποδεκτό το σχέδιο για τη Γάζα

    Αραβες και μουσουλμάνοι ηγέτες ασκούν πιέσεις στη Χαμάς να...

    Στην Πάτρα για πρώτη φορά η 76η Συνάντηση Πτυχιούχων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

    Με επιτυχία διοργανώθηκε στην Πάτρα η 76η Συνάντηση Πτυχιούχων...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός – Έπεσε στη θάλασσα με το ΙΧ του

    Νεκρός άνδρας ανασύρθηκε από το λιμάνι Πόρου Κεφαλληνίας, έπειτα...

    ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: Επίσκεψη στο Ρωμαϊκό Ωδείο

    Στον χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας βρέθηκε   ο...