Πάτρα: Τον Σεπτέμβρη ξεκινά η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤΧ – Ποιες υπηρεσίες θα παραμείνουν στην Ερμού

Ημερομηνία:

Στην τελική ευθεία  το έργο κατασκευής του νέου Αστυνομικού μεγάρου της Πάτρας, στην παραχωρημένη έκταση στο στρατόπεδο ΚΕΤχ, στο Ανατολικό Διαμέρισμα της Πάτρας, μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

PHILOXENIA

Μέχρι τέλος Μαϊου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, το εταιρικό σχήμα ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ που είχε αναλάβει και την ανάπλαση του κτίριου του Νοσοκομείου Πάτρας Άγιος Ανδρέας, το 2016-2017. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Σεπτεμβρίου.

Με την ολοκλήρωση των σύγχρονων προδιαγραφών του κτιρίου της Ελληνικής Αστυνομίας,  αναμένεται να μετεγκατασταθούν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Με άλλα λόγια θα μετακομίσουν οι υπηρεσίες που σήμερα βρίσκονται στον 3ο και 4ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού. Στην περιοχή των Συνόρων θα μεταφερθεί και το Τμήμα Μεταγωγών.

Στο υπάρχον κτίριο της Ερμού, θα παραμείνουν η Ασφάλεια Πατρών και το Τμήμα Αμεσης Δράσης. Εχει εκφραστεί η ανάγκη οι μάχιμες υπηρεσίες, για ευνόητους λόγους, να μην μετακινηθούν από τον κεντρικό ιστό της πόλης. Στο ισόγειο του νυν Αστυνομικού Μεγάρου θα διατηρηθεί ως έχει το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Το νέο κτίριο της τοπικής ΕΛΑΣ, θα καταλάβει το αριστερό τμήμα του στρατοπέδου όπισθεν του σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή. Θα έχει αυτόνομη είσοδο, ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΚΕΤΧ ενώ μέσω μελέτης έχουν ληφθεί μέτρα για θέματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία και την κίνηση των οχημάτων στο σημείο.

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Η νέα ανάρτηση της Αχαιής Μαρίας Κανελλοπούλου μετά το τροχαίο ατύχημα: Δεν απαντώ από ανημποριά

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%b9%ce%ae%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb/

Πάτρα: Δείτε τις “παγίδες” στο Δασύλλιο

Κάτι πρέπει να γίνει με τα μονοπάτια του Δασυλλίου,...