“ΒΟΜΒΑ” σε πασίγνωστο Πατρινό κατάστημα εστίασης!: Του ‘κοψαν το ρεύμα και λειτουργεί μισή μέρα… με γεννήτρια! Εκτός ψυγείου τα τρόφιμα!

    Ημερομηνία:

    Του Κωνσταντίνου Φλαμή (Πελοπόννησος)

    Υγειονομική βόμβα στον κόσμο της διασκέδασης στην Πάτρας καθώς ένα από τα «επώνυμα» καταστήματα της πόλης έφθασε στο σημείο λόγω της ενεργειακής κρίσης… να λειτουργεί χωρίς ρεύμα! Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες υπάλληλοι εταιρείας που κάνουν τροφοδοσία στο συγκεκριμένο κατάστημα διαπίστωσαν με έπληξη πως εδώ και μέρες ο πάροχος ενέργειας έχει προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής και τα ψυγεία του καταστήματος… δεν δουλεύουν! Μόνο τις απογευματινές ώρες οπότε ξεκινά η προετοιμασία για την λειτουργία του, υπάλληλος βάζει μπροστά… την γεννήτρια και τα ψυγεία αρχίζουν να δουλεύουν. Εκτιμάται όμως ότι από το νυχτερινό κλείσιμο του καταστήματος μέχρι το επόμενο απόγευμα… όλα τα προϊόντα του είναι εκτεθειμένα… στον καύσωνα (πόσο να κρατήσει ένα ψυγείο χωρίς ρεύμα»; Η ίδια πηγή μας αναφέρει ότι όλο το πρωινό η κουζίνα του καταστήματος… αναδύει «βρώμα» (λογικό με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου). Όμως από το βράδυ και μετά κυριαρχεί… η πολυτέλεια! Οι θαμώνες γεμίζουν το κατάστημα και φυσικά όλα κυλούν… ήρεμα και «διασκεδαστικά»!

     

    Θα πρέπει πάντως να τονιστεί πως σύμφωνα και με τον ΣΚΕΑΝΑ κυρίαρχο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις, καθώς μια στις 4 έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα.

    Παράλληλα, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξήθηκε μεσοσταθμικά κατά 76% το πρώτο εξάμηνο.

    Την ίδια ώρα, το κόστος της κίνησης των οχημάτων των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 57,8%. Όλα αυτά δημιουργούν ένα «θανατηφόρο οικονομικό κοκτέιλ» για τις επιχειρήσεις εστίασης το οποίο δεν αποκλείεται να οδηγήσει αρκετές σε λουκέτο!

     

    Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης του παραπάνω καλοκαιρινού καταστήματος δήλωσε σε συνεργάτες του πως αδυνατεί να πληρώσει τον διακανονισμό που του προτάθηκε και επέλεξε για όσες εβδομάδες μείνει ακόμη ανοιχτός (μια και το μαγαζί είναι θερινό) να λειτουργεί με την γεννήτρια. Προσπαθώντας παράλληλα για την διατήρηση της ποιότητας των… εκτός ψυγείου προϊόντων του. Πράγμα δύσκολο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...

    Αυτό είναι το πιο άπιστο ζώδιο από όλα

    Ηαπιστία είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στις ανθρώπινες...

    Φωκίων Ζαΐμης: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα...