Πάτρα – τραυματισμοί από πατίνια: Εξιτήριο για τον 12χρονο… χειρουργείο και 6 μήνες αποκατάσταση για την 11χρονη! Η αγωνία των γονέων (φωτο)

Ημερομηνία:

Εξιτήριο πήρε ο 12χρονος από το Ρίο ο οποίος την περασμένη Παρασκευή τραυματίστηκε με ηλεκτρικό πατίνι, και μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Ευτυχώς η κατάστασή του δεν ενέπνεε ανησυχία, όμως σύμφωνα με τον παιδοχειρουργό Βασίλη Αλεξόπουλο, απαιτήθηκε η τριήμερη νοσηλεία του. Χθες το πρωί έγινε με επιτυχία στο Καραμανδάνειο το χειρουργείο στο πόδι της 11χρονης από την Κυπαρισσία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο πατέρας της, το παιδί έπαιζε σε πλατεία της περιοχής, όταν μία φίλη του η οποία ήταν πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι… έπεσε πάνω του και την τραυμάτισε. Το κορίτσι υπέστη κάταγμα στο πόδι και χρειάστηκε χειρουργείο. Οι γιατροί ενημέρωσαν πώς η αποκατάσταση της βλάβης που προκλήθηκε θα απαιτήσει χρονικό διάστημα έξι μηνών. Την ίδια ώρα έχει «ανοίξει» για τα καλά η συζήτηση για τα πατίνια. Μάλιστα τόσο ο καθηγητής παιδιατρικής Γαβριήλ Δημητρίου όσο και ο Βασίλης Αλεξόπουλος δήλωσαν πώς θα πρέπει τα πατίνια να αντιμετωπιστούν από τον νομοθέτη σαν μηχανάκι: «Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε έναν 13χρονο να τρέχει με 50 χλμ/ώρα χωρίς κράνος. Τότε ας του δώσουμε και μηχανάκι» είπαν οι γιατροί.

PHILOXENIA

ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΚ

Σε ό,τι αφορά το ισχύον πλαίσιο, για τα οχήματα μικροκινητικότητας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται στα 25 χλμ./ώρα, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τους σε δρόμους όπου το όριο ταχύτητας για τα αυτοκίνητα υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα.

Οι παραβάσεις συνοδεύονται από συγκεκριμένα πρόστιμα: σε περίπτωση υπέρβασης ταχύτητας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 40 ευρώ στον οδηγό και 100 ευρώ σε όποιον θέτει το όχημα σε κυκλοφορία. Αν η ταχύτητα ξεπερνά τα 35 χλμ./ώρα, το πρόστιμο αυξάνεται στα 100 ευρώ για τον οδηγό και στα 200 ευρώ για τον ιδιοκτήτη ή υπεύθυνο. Επιπλέον, η κυκλοφορία σε δρόμους με όριο άνω των 50 χλμ./ώρα τιμωρείται με πρόστιμο 80 ευρώ.

-Η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 25 χλμ./ώρα. Ανεξάρτητα πόσο ισχυρό είναι ένα ηλεκτρικό πατίνι, ο χρήστης πρέπει να συμμορφώνεται με το συγκεκριμένο όριο.

-Οι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών δεν επιτρέπεται να κινούνται σε οδούς που έχουν όριο ταχύτητας πάνω από 50 χλμ./ώρα. Έτσι, τα ηλεκτρικά πατίνια απαγορεύεται να κινούνται σε επαρχιακές οδούς, στις μεγάλες λεωφόρους, σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

-Οι χρήστες απαγορεύεται να έχουν ακουστικά στα αυτιά τους και φυσικά να μιλάνε στο κινητό τηλέφωνο, παρά μόνο με ανοικτή ακρόαση.

-Απαγορεύεται η μεταφορά δεύτερου ατόμου.

-Αν η μέγιστη ταχύτητά τους είναι 6χλμ/ώρα θεωρούνται και κυκλοφορούν ως πεζοί και επιτρέπεται η οδήγηση τους σε άτομα άνω των 12 ετών.

-Αν έχουν ταχύτητα από 6 έως 25 χλμ/ώρα θεωρούνται και κυκλοφορούν ως ποδήλατα. Επιτρέπεται η οδήγησή τους από 15 ετών και άνω.

-Αν υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι υποχρεούνται να κινούνται στους ποδηλατοδρόμους. Διαφορετικά, οι οδηγοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν το δεξί άκρο του οδοστρώματος.

-Την νύκτα είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικού αντανακλαστικού γιλέκου.

-Πρέπει να είναι εφοδιασμένα με κουδούνι, λευκό ή κίτρινο φως μπροστά και κόκκινο αντανακλαστικό φως πίσω.

-Οι οδηγοί τους πρέπει να φορούν κράνος.

-Σε χώρους που κυκλοφορούν πεζοί, οι οδηγοί των ΕΠΗΟ υποχρεούνται να κινούνται με ταχύτητα ανάλογη των πεζών και να τους παραχωρούν προτεραιότητα.

-Όταν δημιουργείται εμπόδιο ή κίνδυνος οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να οδηγούν τα ηλεκτρικά οχήματα βαδίζοντας.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ακράτα: Βανδαλισμοί στον δημοτικό φωτισμό ΦΩΤΟ

Κύμα αγανάκτησης έφεραν στην Κοινότητα Ακράτας οι συνεχιζόμενες καταστροφές σε...

Πάτρα: Εργασίες πρασίνου και καθαριότητας στην Πανεπιστημιούπολη ΦΩΤΟ

Ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις συντήρησης, καθαριότητας και φροντίδας του πρασίνου...

Ashley Park: Με μαύρη τουαλέτα που πρώτη είχε φορέσει η Irina Shayk

Στη Βραζιλία βρέθηκε η Ashley Park, την οποία έχουμε αγαπήσει μέσα...